Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Αστυνομικό Δελτίο της 22ας Απριλίου 2021

22-04-2021

Συνελήφθη με ένταλμα 43χρονος αλλοδαπός ηγετικό μέλος κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 20-4-2021 στον Κολωνό, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 43χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτικού Γραφείου Ορεστιάδας, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε παράνομη είσοδο και προώθηση στο εσωτερικό της Χώρας αλλοδαπών υπηκόων τρίτων Χωρών, από κοινού και από κερδοσκοπία.

Ο ανωτέρω, μετά από συνεργασία του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ταυτοποιήθηκε ως διοργανωτής της υπόθεσης παράνομης προώθησης μεταναστών, που είχε εξιχνιάσει την 3-3-2021 το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου ( σχετικό το από 4-3-2021 Δελτίο Τύπου του Γ.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων 3 διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Συνελήφθησαν χθες (21-4-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Έβρο, κατά τη διάρκεια συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Διλόφου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ένα (1) διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, εννιά (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους άλλους δύο (2) διακινητές, τους οποίους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής
Φύλαξης Ορεστιάδας και Κυπρίνου.