Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Αστυνομικό Δελτίο της 3ης Απριλίου 2022

03-04-2022

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων

Συνελήφθη απογευματινές ώρες της 2-4-2022 στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου ένας ημεδαπός διότι εντοπίσθηκε να έχει διαρρήξει δύο οικίες στο Διδυμότειχο και να έχει αφαιρέσει από το εσωτερικό του διάφορα τιμαλφή – κοσμήματα, μία ηλεκτρονική συσκευή, ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε επίσης ότι ο δράστης την 27-3-2022 διέρρηξε ένα ακόμη σπίτι αφαιρώντας από εσωτερικό του κοσμήματα.

Από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, μία ηλεκτρονική συσκευή, ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα χρηματικά ποσά και διαρρηκτικά εργαλεία.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (2-4-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δύο διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα δεκαπέντε (15) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Σημειώνεται ότι οι δράστες αντιστάθηκαν κατά την σύλληψή τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ, στο ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν μία βάρκα και ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σαπών Ροδόπης.