Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
Αύξηση πιστών στους ναούς ζητά η Εκκλησία για το Πάσχα
Πιέσεις για να αυξηθούν οι πιστοί στους ναούς την περίοδο του Πάσχα ασκεί η ηγεσία της Εκκλησίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της EΡΤ, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητεί από την Κυριακή των Βαΐων να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να μπαίνουν στους ναούς.
Συγκεκριμένα, ζητεί να ισχύει εντός των ναών ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα από 20 τ.μ. που είναι με τα τωρινά δεδομένα και μέγιστο αριθμό πιστών τα 100 άτομα στους μεγάλους ναούς με υποχρεωτική, βέβαια, χρήση μάσκας, αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η ΔΙΣ προτείνει επίσης χρήση μεγαφώνων ούτως ώστε να υπάρχουν πιστοί και στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ταυτόχρονα προτείνεται η λιτανεία του Επιταφίου να γίνει εντός των ναών ή πέριξ, μέσα δηλαδή στο προαύλιο, όπως και πέρσι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η εκκλησία θα τελέσει περισσότερες από μία λειτουργίες για να εκκλησιαστούν περισσότεροι πιστοί με τους ιεροψάλτες να κάνουν υποχρεωτικό τεστ-covid ανά εβδομάδα.
- Ασημένιο μετάλλιο για αθλητή του "Κότινου" στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων με Αναπηρία
(28-09-2025) - Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις "μεταμόρφωσης" της οδού Κονδύλη στην Αλεξανδρούπολη
(28-09-2025) - Παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης οι εορτασμοί για τον Άγιο Διονύσιο και τα 40 χρόνια του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας
(28-09-2025) - Καθαρίστηκαν οι ακτές της Σαμοθράκης από εθελοντές και την iSea
(28-09-2025) - Ο Γιάννης Βασιλειάδης στο World TEC Cup της Βαρκελώνης
(28-09-2025)
EN
TR






