Σήμερα είναι: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ JOY Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αύριο η Διοικητική παραλαβή τμημάτων Περιφερειακής Οδού στο ύψος της Ηροδότου

Αύριο η Διοικητική παραλαβή τμημάτων Περιφερειακής Οδού στο ύψος της Ηροδότου

31-03-2016

Μπορεί αύριο Παρασκευή 01/04/2016, όπως συνηθίζεται να λέμε ψέμματα, όμως αυτό δε θα είναι ψέμα! 

Στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Ηροδότου και νέας Περιφερειακής, θα πραγματοποιηθεί η διοικητική παραλαβή τμημάτων της νέας Περιφερειακής Οδού που αντιστοιχούν στο 80% του έργου, παρουσία των εργολάβων – αναδόχων και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου του 2013, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου», μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και εκπροσώπου της Κοινοπραξίας "ΑΚΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΤΕ – ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΒΡΟΥ ΑΤΕ".

Πρόκειται για ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει την κατασκευή Περιφερειακού της πρωτεύουσας του Έβρου, συνολικού μήκους περίπου 2,7 χλμ., ο οποίος ξεκινά από τη Λεωφόρο Μάκρης στο ύψος του δημοτικού κάμπινγκ, διασχίζει τα στρατόπεδα Γιαννούλη και Ζήση και θα καταλήγει βορειοανατολικά στην Ηροδότου.

Σκοπός του έργου είναι να συνδυαστεί με τον μεγάλο Περιφερειακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης, ώστε να συνδεθεί η δυτική με την ανατολική πλευρά της πόλης, ενώ στόχος είναι να δώσει αξία στις υφιστάμενες υποδομές και γενικότερα στην οικονομία, καθώς αναμένεται να είναι λειτουργικός, με αποχετεύσεις για όμβρια ύδατα, δενδροφυτεύσεις, ποδηλατοδρόμους και πεζοδρόμια. 

Κατερίνα Καλεντερίδου