Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αυτό είναι το πλοίο που μεταφέρει το πρώτο φορτίο LNG στην Αλεξανδρούπολη (φωτο)
Στα μέσα Μαρτίου ξεκινά την εμπορική του λειτουργία όπως είχε προγραμματίσει αρχικά η Gastrade.
Το πλοίο που μεταφέρει το φορτίο για τον τερματικό σταθμό lng της Αλεξανδρούπολης είναι το Gaslog Hong Kong, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται κάτω από την Σικελία.
Το GASLOG HONG KONG (IMO: 9748904) είναι ένα LNG Tanker με σημαία Bermuda Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 289.99 μέτρα και το πλάτος του είναι 46.43 μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιανουαρίου έφτασε το πρώτο δοκιμαστικό φορτίο στον τερματικό σταθμό όπου έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές προκειμένου να φανεί αν όλα τα συστήματα δουλεύουν σωστά, να διορθωθούν τυχόν μικροπροβλήματα.
Το έργο θα τροφοδοτεί, όπως είπαμε, το ελληνικό σύστημα όπου θα καταλήγει, σε πρώτη φάση, ποσότητα 1,5 bcm το χρόνο, με τα υπόλοιπα 4 bcm να κατευθύνονται στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό. Αυτός θα απορροφά το 70% περίπου του καυσίμου που θα αεριοποιειίται ετησίως στον τερματικό σταθμό. Ο IGB έχει ως γνωστόν «κουμπώσει» εδώ και καιρό με το δίκτυο του ΔΕΣΦΑ.
- Εγκατάσταση νέας κεντρικής θέρμανσης στα σχολεία του Διδυμοτείχου που είχαν πρόβλημα
(31-01-2025) - "Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου", με αρχή τη Σαμοθράκη (video)
(31-01-2025) - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα για το κλείσιμο της Ταξιαρχίας του Προβατώνα
(31-01-2025) - Ο προορισμός των όπλων που βρέθηκαν σε σκάφος στην Αλεξανδρούπολη
(31-01-2025)
EN
TR







