Σήμερα είναι: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U ΚΡΟΝΟΣ JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Β' ΕΛΜΕ Έβρου: "Όχι στην επίσκεψη του φασίστα Ερντογάν"

Β' ΕΛΜΕ Έβρου: "Όχι στην επίσκεψη του φασίστα Ερντογάν"

06-12-2017

Με ανακοίνωσή της η Β' ΕΛΜΕ Έβρου λέει όχι στην επίσκεψη του "φασίστα" Ερντογάν.

Όπως τονίζει, ο "νεοσουλτάνος" Ταγίπ Ερντογάν έρχεται στην περιοχή μόνο για να φανατίσει και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Επίσης "ρίχνει' ευθύνες στην Κυβέρνηση επειδή, όπως επισημαίνει επιτρέπει μια τέτοια κλιμακούμενη πρόκληση.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση: 

Έρχεται λοιπόν στην Ελλάδα ο "νεοσουλτάνος" Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θράκη! Λίγες μέρες μετά την περιοδεία του Χακάν Τσαβούσογλου στην περιοχή, τις διχαστικές του κραυγές και πριν ακόμη ησυχάσει η τοπική κοινωνία, θα μας φέρουν και το …αφεντικό του.

Αναρωτιόμαστε, έχει κάτι νέο να πει στον τόπο μας; Θα μας φέρει κάτι από την δημοκρατία που "χαίρονται" οι Τούρκοι πολίτες; Από την ελευθεροτυπία που "απολαμβάνουν" 170 έγκλειστοι δημοσιογράφοι στη χώρα του; Από τα δικαιώματα που "έχουν" 20.000.000 Κούρδοι και 20.000 φυλακισμένα μέλη του HDP στην Τουρκία; Θα πει τίποτε για την επί 43 χρόνια Κατεχόμενη από τον στρατό του Κύπρο; Για το Αιγαίο και τον βρώμικο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό - προσφυγικό; Μήπως για την τύχη του Πόντιου συμπατριώτη μας Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλή και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί; Μάλλον όχι.

Έρχεται μόνο για να φανατίσει, για να "γκριζάρει" την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επιτρέπει μια τέτοιαν κλιμακούμενη πρόκληση, ενώ θα έπρεπε να θέσει ένα τέρμα στον κατήφορο των επισκέψεων που ξεκίνησε το 2004.

Εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και την καλούμε να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό.

Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα και δεν δεχόμαστε καμιά περιοδεία - επιθεώρηση από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από ισλαμοφασίζοντες ηγέτες και δράστες – απολογητές μαζικών εγκλημάτων που δεν σταμάτησαν το 1922 και το 1974 αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα.