Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Θέτει 7 ερωτήματα - αιτήματα στα οποία περιμένει απάντηση.
Θέτει 7 ερωτήματα - αιτήματα στα οποία περιμένει απάντηση.

Β. Λαμπάκης: Επιστολή με αιτήματα στους νεοεκλεγέντες βουλευτές.

29-01-2015

Επιστολή στους νεοεκλεγέντες βουλευτές του Έβρου απέστειλε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Στην επιστολή του ο κ. Λαμπάκης, αφού τους συγχαίρει για την εκλογή τους, τους θέτει 7 ερωτήματα - αιτήματα στα οποία περιμένει απάντηση.

Η επιστολή είναι η εξής:

'Καταρχήν συγχαρητήρια για την εκλογή σας, ευχόμενος ταυτόχρονα να έχετε δύναμη προκειμένου οι παρεμβάσεις σας στα κοινά, να αποβαίνουν σε ανάπτυξη του τόπου και σε ευημερία του λαού του νομού μας, ο οποίος σας έδωσε εντολή να τον εκπροσωπήσετε στην βουλή.

Έχοντας επιθυμία και αγωνία ταυτόχρονα για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, ώστε να ανακάμψουν όλοι δείκτες της που οδήγησαν τη χώρα σε ύφεση και προκάλεσαν αύξηση της ανεργίας, θέτω τα κάτωθι ερωτήματα –αιτήματα .

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βρίσκεται σε πορεία δημιουργίας των προϋποθέσεων ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας με έργα που ήδη δρομολογήθηκαν και ιδιαίτερα:

1) Η επένδυση της επεξεργασίας απορριμμάτων των νομών Έβρου και Ροδόπης χωρίς καύση, έφτασε σε τελικό στάδιο μετά από αγώνα τριών ετών, ώστε με την διαδικασία της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η υλοποίηση του έργου θα δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας στα πρώτα δύο χρόνια κατασκευής της μονάδας και 100 θέσεις σταθερά στα 25 έτη λειτουργίας της. Η ματαίωση της επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου μας με πρόστιμα που ήδη τρέχουν. Ποια είναι η θέση σας;

2) Το υγροποιημένο φυσικό αέριο με μηδενική αποδεδειγμένα προσβολή στο περιβάλλον, δημιουργεί 130 θέσεις εργασίας .Θα ενθαρρύνετε τον επενδυτή, ή θα λειτουργήσετε για την μη δημιουργία αυτής της επένδυσης;

3) Η προηγούμενη Κυβέρνηση διά του υπουργού υποδομών και δικτύων κ. Χρυσοχοϊδη, αποφάσισε και ανακοίνωσε α) την κατασκευή περιφερειακού για την σύνδεση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ με το λιμάνι και την ΒΙΠΕ , β) τη απομάκρυνση της σιδηροδρομικής γραμμής που διατρέχει την Αλεξ/πολη και γ)την ηλεκτροκίνηση των τραίνων Θεσσαλονίκης- Ορμενίου .Θα υλοποιήσετε αυτές τις δεσμεύσεις που είναι επωφελείς για τον τόπο;

4) Το ΤΑΙΠΕΔ έχει πλέον την κυριότητα του κάμπινγκ , της πλαζ του ΕΟΤ , του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, των γηπέδων δίπλα στον Αστέρα και του χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου. Οι χώροι αυτοί πλην του Αρχαιολογικού Μουσείου βρίσκονται στην κατοχή και χρήση του Δήμου μας, έχοντας επενδύσει διαχρονικά από το 1987 όλες οι Δημοτικές αρχές επί των χώρων αυτών. Ζητάω την μεταβίβαση της κυριότητας αυτών των χώρων στο Δήμο μας , αφού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των δημοτών, αλλά και των Εβριτών γενικότερα.

Βούληση των Δημάρχων (βλ. ψήφισμα ΠΕΔ ) είναι η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, ή η απομάκρυνση όλων των ακινήτων από αυτό που χρησιμοποιούν ή θέλουν να αξιοποιήσουν οι Δήμοι, αφήνοντας στο ΤΑΙΠΕΔ ή σε οποιοδήποτε άλλο φορέα που θα δημιουργηθεί, μόνο τα αναξιοποίητα ακίνητα για τα οποία ρητά οι Δήμοι δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να τα αξιοποιήσουν .

5) Ολόκληρη η δυτική χερσαία ζώνη του λιμανιού, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πόλης και δεν συνέχεται, δεν ωφελεί και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λιμανιού, αλλά άλλες χρήσεις (λούνα πάρκ - πάρκινγκ κτλ). Εξάλλου, ήδη ο Δήμος δαπανά χρηματικά ποσά για μελέτες και κατασκευές ανάπλασης της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Ο χώρος αυτός όπου γεννηθήκαμε και ζήσαμε, ανήκει δικαιωματικά στο Δήμο. Ζητάω την μεταβίβαση της κυριότητας του, στο Δήμο μας.

6) Ζητάω άμεσα την ακύρωση της σύμβασης μεταλλειοκτησίας και των δικαιωμάτων του Περάματος, ως αποδεδειγμένα καταστροφικής επένδυσης για το περιβάλλον, την υγεία, την ζωή των δημοτών, που πέραν των άλλων ακυρώνει κάθε προοπτική ανάπτυξης του Δήμου μας. Ταυτόχρονα ζητάω την τροποποίηση από την Βουλή του μεταλλευτικού κώδικα για να μην πέσει ξανά το κράτος μας και οι πολίτες του «στα νύχια των χρυσοθήρων». Ζητάω δε, τα δικαιώματα να περιέλθουν στο Δήμο, προκειμένου η μεταλλειοκτησία να λειτουργήσει υπέρ του λαού του Δήμου, όταν η εξόρρυξη μπορεί να γίνει ακίνδυνα για τους δημότες στο μέλλον, αλλά η απόφαση να είναι του Δήμου μας με έγκριση των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών.

7) Προσπαθώ με τους συνεργάτες μου 4 ολόκληρα χρόνια χωρίς καμία βοήθεια από την κεντρική πολιτική σκηνή να αναπτύξω την κτηνοτροφία στις Φέρες με την δημιουργία σφαγείου, να αναπτύξω την γεωθερμία στην Τραϊανούπολη και βέβαια την ιαματική πηγή της με την δημιουργία ενός υδροθεραπευτηρίου υψηλών προδιαγραφών .

Βρισκόμαστε μια ανάσα από την κατασκευή τους στα περισσότερα, αλλά χρειαζόμαστε την παρέμβαση σας στα επί μέρους υπουργεία.

Ζητάω την συμπαράσταση σας, ώστε ενώνοντας την αγωνία μας και τις δυνάμεις μας, να φθάσουμε στο επιθυμητό και προσδοκώμενο αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο όπως θέλω να πιστεύω από την ανάπτυξη του τόπου και την δημιουργία θέσεων εργασίας .

Περιμένω την απάντηση σας για το ενδιαφέρον σας μετεκλογικά, καθώς προεκλογικά δεν είχα την τιμή να σας ενημερώσω, πλην του κ. Αναστασίου Δημοσχάκη.