Κάτι τρέχει στον Έβρο

Βάσεις 2018: τα καλύτερα αποτελέσματα των τελευταίων ετών στον Έβρο!

Βάσεις 2018: τα καλύτερα αποτελέσματα των τελευταίων ετών στον Έβρο!

28-08-2018

Μια ημέρα μετά την δημοσίευση των Βάσεων Εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, και τα «μαντάτα» για τον Έβρο γέμισαν χαμόγελα τα πρόσωπα μαθητών και γονέων!

Για ακόμη μια χρονιά οι υποψήφιοι «σάρωσαν», και μάλιστα τα φετινά αποτελέσματα ήταν τα καλύτερα των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

«Φέτος τα πήγαμε πάρα πολύ καλά, καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά. Πολλοί μαθητές εισάγονται στην Ιατρική και μάλιστα και από Επαγγελματικά Λύκεια», επισημαίνει ο Στέργιος Αποστολακούδης. Ο ίδιος σημειώνει ότι συνολικά η επίδοση των υποψηφίων στον Έβρο, κινήθηκε σε υψηλό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, μαθητής από το 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης εισάγεται στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, και μαθητής από το 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, εισάγεται στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, υποψήφιος από το Διδυμότειχο κατάφερε να εισαχθεί στην Στρατιωτική Ιατρική.

Συνολικά οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 750 από τα Γενικά Λύκεια, 12 εξ αυτών από τα Εσπερινά.

Από τα Επαγγελματικά Λύκεια του Νομού, εισάγονται σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 127 συνολικά μαθητές, 5 από τους οποίους προέρχονται από τα Εσπερινά.

Να σημειωθεί πως φέτος για πρώτη φορά τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν ηλεκτρονικά μέσω των προσωπικών κωδικών του κάθε υποψηφίου, συνεπώς τα ονόματα των επιτυχόντων είναι γνωστά μόνο στις κατά τόπους σχολικές μονάδες.

Σε ότι αφορά του νεοεισαχθέντες φοιτητές στο Δ.Π.Θ, συνολικά ανέρχονται σε 3.528, 589 εκ των οποίων θα φοιτήσουν στην Αλεξανδρούπολη και 383 στην Ορεστιάδα. 

Συγχαρητήρια λοιπόν στα λαμπρά «μυαλά» του Έβρου, και καλή επιτυχία στο ταξίδι της εκπαίδευσης, της γνώσης, και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας!

Μαρίνα Κριτού