Σήμερα είναι: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
SOHO ΙΚΤΕΟ ALL4U

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Βάζουν παγίδες για τον δάκο σε Μάκρη, Μαρώνεια και Σαμοθράκη

Βάζουν παγίδες για τον δάκο σε Μάκρη, Μαρώνεια και Σαμοθράκη

18-06-2019

Παγίδες για τον δάκο τοποθετούνται αυτές τις ημέρες σε Μάκρη, Μαρώνεια και Σαμοθράκη και η ΔΑΟΚ Έβρου βρίσκεται σε διαδικασίες προετοιμασίας για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), Απόστολο Ξανθόπουλο.

Οι υπηρεσίες αναμένουν την κατάθεση δικαιολογητικών για τις 21 προσλήψεις προσωπικού της Σαμοθράκης και τις 13 της Μαρώνειας. Όσον αφορά την έναρξη των ψεκασμών, αυτή τοποθετείται για τις 25 Ιουνίου.

«Η αχίλλειος πτέρνα του δάκου αφορά την περίοδο των πρώτων ψεκασμών, γι' αυτό επιβάλλεται να διενεργούνται την κατάλληλη στιγμή», επισημαίνει ο ίδιος, αναμένοντας τα αποτελέσματα των παγίδων που τοποθετούνται, καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχει δάκος, αλλά όχι προσβολές για την ώρα.

Συνιστά, ωστόσο, και στους παραγωγούς να κάνουν ψεκασμούς, πέρα από τις ενέργειες της ΔΑΟΚ, για να μην υπάρχουν εστίες, όταν εντοπιστεί ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι για την περιοχή η περσινή επέλαση του εντόμου οδήγησε σε απώλειες 98% στη Σαμοθράκη, ενώ στην Αλεξανδρούπολη, όπου περιλαμβάνεται η ελαιοπαραγωγός Μάκρη, οι απώλειες άγγιξαν το 34%.

Πηγή: πληροφορίες Ypaithros.gr