Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Βεβήλωσαν το μνημείο των αγωνιστών που εκτελέστηκαν από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αλεξανδρούπολης

Βεβήλωσαν το μνημείο των αγωνιστών που εκτελέστηκαν από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αλεξανδρούπολης

19-10-2017

Τη βεβήλωση του μνημείου για τους 65 εκτελεσμένους της περιόδου 1946-1949 στα Παλιά Νεκροταφεία της Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 2 μέρες από τα αποκαλυπτήρια του μνημείου όπου υπάρχουν χαραγμένα τα ονόματα των 65 εκτελεσμένων αγωνιστών, τα οποία έγιναν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και άγνωστοι έσπασαν τμήμα του.

Το μνημείο, να υπενθυμίσουμε πως είχε τοποθετηθεί εντός των νεκροταφείων και σε απόσταση 50 μέτρων από τον τόπο εκτελέσεων. (Δείτε περισσότερα για το θέμα εδώ)

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ σημειώνει:

«Θρασύδειλα φασιστοειδή με την κάλυψη του σκοταδιού της νύχτας, βεβήλωσαν το μνημείο που αποκαλύφθηκε την Κυριακή 15 Οκτώβρη σε μια μαζική εκδήλωση, τιμώντας τους 65 εκτελεσμένους ήρωες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΔΣΕ που καταδικάσθηκαν εις θάνατο από το έκτακτο στρατοδικείο Αλεξανδρούπολης και εκτελέστηκαν την περίοδο 1946-1949.

Συγκεκριμένα το βράδυ στις 17 Οκτώβρη φασιστοειδή, απόγονοι των συνεργατών κατακτητών Γερμανών και Βουλγάρων, των γερμανοντυμένων δοσιλόγων, μέσα στην νύχτα, όπου μόνο εκεί ξέρουν να δρουν, έσπασαν το τιμημένο σήμα του Κόμματος στο μνημείο.

Προφανώς τους ενοχλεί, ότι το ΚΚΕ ήταν εμπνευστής και καθοδηγητής του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, τους ενοχλεί η συνεχής παρουσία του Κόμματος στον Έβρο, οι μαζικές εκδηλώσεις, οι οργανωμένες παρεμβάσεις και ξεσπούν στο μνημείο των 65 ηρώων που η αστική τάξη εκτέλεσε, μπροστά στο φόβο της να χάσει την εξουσία της από τους μαχητές του ΔΣΕ. Δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και 100 χρόνια σχεδόν εξακολουθεί να οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στο κεφάλαιο, την πάλη κατά των αφεντικών τους, κατά των καπιταλιστών, στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία

Οι εχθροί του λαού γνωρίζουν ότι αυτά τα παλικάρια γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ξεσπούν στα μάρμαρα μέσα στην νύχτα, γιατί φοβούνται την εργατική τάξη και την πρωτοπορία της, το ΚΚΕ. Τους μηνύουμε πως και 100 φορές να τα σπάσουν, 101 θα τα ξαναφτιάξουμε. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί μας και μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε».