Σήμερα είναι: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
KOYKORAVAS ΕΠΙΠΛΟΡΑΜΑ AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Βούλγαροι & Ρουμάνοι "ψηφίζουν" κάμπινγκ στην Αλεξανδρούπολη - οι Έλληνες πάλι όχι

Βούλγαροι & Ρουμάνοι "ψηφίζουν" κάμπινγκ στην Αλεξανδρούπολη - οι Έλληνες πάλι όχι

20-08-2018

Ευχαριστημένοι δηλώνουν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Κάμπινγκ στην Αλεξανδρούπολη, λίγο πριν από το «κλείσιμο» της φετινής τουριστικής περιόδου.

Για ακόμη μια χρονιά, η πληρότητα «άγγιξε» το 100%, με ειδοποιό διαφορά ότι οι επισκέπτες προήλθαν από ξένες χώρες και λιγότερο από την Ελλάδα.

«Φέτος πήγαμε πολύ καλά, τα Σαββατοκύριακα είμασταν γεμάτοι με πληρότητα 100%», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, συμπληρώνοντας ότι «οι περισσότεροι επισκέπτες προήλθαν από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, και βόρειες χώρες της Ευρώπης, Τούρκους είχαμε λιγότερους. Αλλά και οι Έλληνες έκαναν «κοιλιά», είχαμε κάμψη», επισημαίνει ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης.

Αν και η καλοκαιρινή σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού μόνο τον Μάιο σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 15%, ο καιρός φαίνεται πως χάλασε τα σχέδια υπευθύνων αλλά και επισκεπτών.

«Ελπίζαμε ότι θα έχουμε αύξηση μέχρι και 20%, αλλά οι συνεχείς βροχές τον Ιούνιο και ειδικά τον Ιούλιο μας τα χάλασαν. Ένα 20ήμερο τον Ιούλιο είχαμε κάμψη, αλλά ισοσταθμίστηκε με την κίνηση των άλλων μηνών και κυρίως του Αυγούστου».

Δεδομένου και του ότι και στα ξενοδοχεία η πληρότητα άγγιξε το 100%, και του ότι στον Αερολιμένα «Δημόκριτος» σημειώθηκε αύξηση 40% μόνο τον Ιούλιο, με 23.000 επισκέπτες, η Αλεξανδρούπολη έζησε μια από πιο επικερδείς και ελπιδοφόρες τουριστικές της περιόδους, κάνοντας τα ξενοδοχεία της πόλης να φαντάζουν…λίγα!

Μαρίνα Κριτού