Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Βραβείο καλύτερης επιστημονικής δημοσίευσης στην Ομάδα της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ

Βραβείο καλύτερης επιστημονικής δημοσίευσης στην Ομάδα της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ

05-11-2020

Βραβείο καλύτερης επιστημονικής δημοσίευσης απονεμήθηκε στην Ομάδα της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ , στα πλαίσια του συνεδρίου International Conference on Smart Cities and Sustainability, Lisbon Portugal.
Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε στις πόλεις μας, στο σπίτι μας, στην εργασία μας ή σε ένα πλοίο γίνεται όλο και πιο σημαντική, ειδικά με τον Covid-19 σε έξαρση.

Το Ερευνητικό έργο SYMPNIA, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ- ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ΓΓΕΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση) επέτρεψε την Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ και τους συνεργάτες της να αναπτύξουν μία χαμηλού κόστους iot συσκευή η οποία με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης επιτρέπει την μέτρηση παραμέτρων όπως μικροσωματίδια, πτητικές ενώσεις, όζον, COx, NOx, Sox κλπ για έξυπνες πόλεις, έξυπνα κτίρια και υποδομές αλλά και πλοία.

Η συσκευή παράγει ανοιχτά δεδομένα και διασυνδέεται εύκολα με portals και BMS συστήματα επιτρέποντας την λήψη αποφάσεων που συντελούν σε ένα καλύτερο περιβάλλον με χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Στόχος είναι η νέα αυτή συσκευή να βγει στο εμπόριο στις αρχές του 2021, ενώ ήδη –σε πιλοτική εφαρμογή- έχουν εγκατασταθεί συσκευές στους Δήμους Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με όσα είπε στο ράδιο Χρόνος 87,5fm ο CEO της Πρίσμα Ηλεκτρονικά  Χρήστος Γιορδαμλής.