Σήμερα είναι: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
greek english turkish
AL FARO SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Βράβευση της νικήτριας ομάδας στον 5ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης

Βράβευση της νικήτριας ομάδας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης

01-04-2016

Τη Δευτέρα στις 11 Απριλίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου της Αλεξανδρούπολης, ο Β. Λαμπάκης πρόκειται να βραβεύσει τους 3 μαθητές της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, Αντώνη Φούρφαρο, Χρήστο Παυλίδη και Απόστολο Κουζούκο, που αποτέλεσαν τη νικήτρια ομάδα στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Οι μαθητές μας σε τρεις ημέρες συναγωνίστηκαν 182 τριμελείς ομάδες Λυκείων απ' όλη την Ελλάδα. 

Κατάφεραν να περάσουν στους προημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικό ως πρώτη ομάδα συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη βαθμολογία. Στον τελικό συναγωνίστηκαν με 6 ομάδες τις οποίες και νίκησαν κατακτώντας την πρώτη θέση.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ (ACSTAC) το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN. Επιπλέον, τελεί υπό την αιγίδα της ΚΑΝΓΚΟΥΡΟ Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΚΑΝΓΚΟΥΡΟ».