Σήμερα είναι: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δ.Π.Θ.: Ανακοίνωση του σωματείου τουριστικών επαγγελμάτων Έβρου για τους εργαζόμενους της λέσχης.

Δ.Π.Θ.: Ανακοίνωση του σωματείου τουριστικών επαγγελμάτων Έβρου για τους εργαζόμενους της λέσχης.

06-11-2015
Άλλαξε "χέρια" η Φοιτητική Λέσχη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έτσι από τις 9 Νοεμβρίου η ευθύνη της διαχείρισή της περνάει σε ιδιώτη επιχειρηματία, ο οποίος κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό. 
 
Για τους εργαζόμενους της λέσχης, η αβεβαιότητα για το εάν θα συνεχίσουν να έχουν εργασία στο άμεσο μέλλον, τους ώθησε να εκδόσουν δημόσια ανακοίνωση ζητώντας την αλληλεγγύη και τη στήριξη όλων σε περίπτωση επικείμενων απολύσεων. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου τουριστικών επαγγελμάτων Έβρου:
 
"Πριν μερικές ημέρες η Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημιου Θράκης ανακοίνωσε ότι στις 9 Νοεμβρίου η διαχείριση της λέσχης του Πανεπιστημίου θα περάσει στην ευθύνη άλλου επιχειρηματία, ο οποίος έχει κερδίσει τον διαγωνισμό.
 
Αυτή η εξέλιξη αφήνει στην αβεβαιότητα τους συναδέλφους μας, καθώς κανείς δε μπορεί να τους απαντήσει αν θα παραμείνουν στη δουλειά τους, αν την επόμενη εβδομάδα θα μείνουν άνεργοι, αν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
 
Πρέπει να τονίσουμε πως αυτό το γεγονός εξελίσσεται σε μια περίοδο που συνολικά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα επωμίζονται τα βάρη της κρίσης, του χρέους που δεν έχουν δημιουργήσει, της πολιτικής που εφαρμόζεται για να βγαίνουν κερδισμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και τα μονοπώλια. 
 
Όσο στα Πανεπιστήμια θα ενισχύεται και θα προωθείται η επιχειρηματική δραστηριότητα τέτοια φαινόμενα θα πληθαίνουν, ανεξάρτητα από το ποιος επιχειρηματίας θα κερδίζει κάθε φορά το διαγωνισμό. Στα πλαίσια της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, οι φοιτητική λέσχη και συνολικότερα η φοιτητική μέριμνα πρέπει να παρέχονται δωρεάν στους φοιτητές, με παράλληλη την εξασφάλιση της ποιότητας, αλλά και να στελεχώνεται από μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα σωματεία εργαζομένων και τους φοιτητικούς συλλόγους του ΔΠΘ, αλλά και την Πρυτανεία να πάρουν θέση και να σταθούν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους συναδέλφους μας στη λέσχη του Πανεπιστημίου. 
 
Να παλέψουμε για να παραμείνουν οι συνάδελφοί μας στη δουλειά τους, με εξασφαλισμένα δικαιώματα."