Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δακτυλιώσεις πελαργών στην περιοχή του Πόρου.
Η αναπαραγωγική περίοδος για τους Πελαργούς πηγαίνει πολύ καλά και φέτος, στους οικισμούς περιμετρικά του Δέλτα Έβρου.
Την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου και η Αντιδημαρχία Φερών, σε συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης, την Αντιδημαρχία Φερών και τους κατοίκους του Πόρου, κατέγραψαν 10 ενεργές φωλιές στον Πόρο και δακτυλίωσαν 27 νεοσσούς στις 7 από αυτές.
Η δακτυλίωση των πελαργών πραγματοποιείται με σκοπό να δουν οι ειδικοί πως βρίσκουν το δρόμο στο ταξίδι τους αλλά και που πηγαίνουν για να περάσουν το χειμώνα τους.
Ο Πόρος είναι μία από τις παρέβριες περιοχές που συντηρούν και τρέχουν αρκετά ζευγάρια πελαργών κάθε χρόνο. Τη διαδικασία της δακτυλίωσης παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι λάτρεις της φύσης και των ζώων.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Thrakinet:
- Πρωθυπουργός και Υπουργοί στην Ορεστιάδα, για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη (video)
(03-10-2024) - Υπέρ διχοτόμησης του Έβρου η Ορεστιάδα - Κατά το Διδυμότειχο
(03-10-2024) - Επανήλθε ο Δήμαρχος Σουφλίου για την Κτηνιατρική Σχολή
(03-10-2024) - Επτά αιτήματα από την Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας
(03-10-2024) - Ο Πρωθυπουργός στην Ορεστιάδα για το σχέδιο ανάπτυξης του Έβρου (video)
(03-10-2024)