- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Δέλτα του Έβρου: Νέα απόφαση κατεδάφισης και απομάκρυνσης καλύβας
Nέα απόφαση σχετικά με τις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου εξέδωσαν η αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης και η Διεύθυνση Δασών Έβρου.
Η απόφαση που εκδόθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 επιτάσσει την κατεδάφιση και απομάκρυνση αυθαίρετης κατασκευής, η οποία ανήκει σε κτηνοτρόφο από τις Φέρες, από Δημόσια, Δασικού χαρακτήρα έκταση στη θέση Νεραϊδότοπος στο Δέλτα του Έβρου.
Ο κτηνοτρόφος πιάστηκε επ αυτοφώρω την ώρα που κατασκεύαζε, λόγω του ότι την καλύβα που είχε παλιότερα την είχε πάρει το ποτάμι, τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αινήσιο κ. Χρήστος Πασχαλάκης.
Όπως επισημαίνεται πρόκειται για πρόχειρη κατασκευή που εγκαταστάθηκε αυθαίρετα από λαμαρίνα και σανίδια.
Ευτυχώς σύμφωνα με τον κ. Πασχαλάκη, ο οποίος μίλησε στη Δέλτα Τηλεόραση, το περιστατικό είναι μεμονωμένο καθώς ήδη οι ιδιοκτήτες καλυβών πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή των κτισμάτων σε παρατηρητήρια εθνοφυλακής.
Ο κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης της καλύβας έχει ήδη κινηθεί νομικά.
EN
TR






