ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013.

16-10-2013
Συνελήφθησαν 3 άτομα, προσήχθησαν 61 και έγινε έλεγχος σε 1.760  στο πλαίσιο ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (από 7-10-2013 έως 13-10-2013), ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και επικεντρώθηκαν σε σημεία της περιφέρειάς μας, στα οποία παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας.

Στις εξορμήσεις, συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών των υφιστάμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας).

Πιο αναλυτικά στις εξορμήσεις αυτές:

• Διατέθηκαν (119) αστυνομικοί και (46) οχήματα συνολικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
• Ελέγχθηκαν (1.760) άτομα, καθώς και (1.480) οχήματα συνολικά σε όλη την Περιφέρεια.
• Προσήχθησαν (61) άτομα (54 ημεδαποί και 7 αλλοδαποί).
• Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν (248) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, (22) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, (1) παράβαση για παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων (παρεμπόριο) και (1) για άλλο ποινικό αδίκημα.
• Συνελήφθησαν (3) άτομα για διάφορα αδικήματα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν (2) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και (1) άτομο διωκόμενο με καταδικαστικές αποφάσεις.
• Κατασχέθηκαν συνολικά (9.052) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, (13) ρολόγια, (10) ζευγάρια παπουτσιών, (8) ομπρέλες, (13) ζώνες και (1) διακορευτής.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό σε όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (15-10-2013) το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 34 και 39 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί της Ειδική Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αρχικά στο ένα από αυτά, με πινακίδες Νορβηγίας, διαπίστωσαν ότι ο 34χρονος οδηγός του, προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Ακολούθως, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφάλειας, Τάξης και Τροχαίας Κομοτηνής ακινητοποιήθηκε και το δεύτερο όχημα, με πινακίδες Βουλγαρίας και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος οδηγός του, προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι το όχημα που έφερε τις πινακίδες Βουλγαρίας, είχε κλαπεί τον Ιούνιο του 2012 από την Πάτρα.

Κατασχέθηκαν:
• δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• δύο (2) πινακίδες κυκλοφορίας
• το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.