Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013.

17-10-2013
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή καλωδίων χαλκού

Συνελήφθησαν χθες (16-10-2013) το μεσημέρι, στις Φέρες Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 51 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή καλωδίων χαλκού από εγκαταστάσεις πρώην εταιρείας στις Φέρες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες στο εσωτερικό εγκαταστάσεων πρώην εταιρείας και συγκεκριμένα στο χώρο του υποσταθμού ρεύματος, από όπου είχαν αφαιρέσει, τέσσερα (4) καλώδια χαλκού, συνολικού μήκους 8 μέτρων και προέβαιναν στην αφαίρεση άλλων τριών (3) καλωδίων, χωρίς όμως να προλάβουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 51χρονος, κατά το μήνα Σεπτέμβριο, αφαίρεσε από τον ίδιο χώρο, άλλες δύο φορές, καλώδια χαλκού, από τα οποία απομόνωσε το χαλκό προκειμένου να τον πουλήσει. Συνολικά είχε αφαιρέσει ποσότητα χαλκού, βάρους 14 κιλών, την οποία απέκρυπτε στο ποιμνιοστάσιο του.

Οι παραπάνω ποσότητες καλωδίων και χαλκού, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.

Κατασχέθηκαν επίσης ένα (1) τσεκούρι, ένα (1) φτυάρι, μία (1) αξίνα, μία (1) τανάλια, ένα (1) μαχαίρι (σουγιάς), τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την κλοπή των καλωδίων.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φερών.