Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Δελτίο τύπου της 18ης Φεβρουαρίου 2017

18-02-2017

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη χθες (17-2- 2017) το απόγευμα, στις Καστανιές Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 15χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να κατέχει 1 πιστόλι κρότου, 1 γεμιστήρα και 49 φυσίγγια κρότου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

H σχετική ανάρτηση στο Fb:

 


Σύλληψη 2 ημεδαπών για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθησαν την χθες (17-2- 2017) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας.

Κατασχέθηκαν 101 υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου, ενώ επιβλήθηκε στους δύο ημεδαπούς το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας.


Εξιχνιάστηκαν 7 διαρρήξεις, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε οικίες και επιχειρήσεις στην πόλη και σε οικισμούς της Αλεξανδρούπολης

Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, επτά (7) διαρρήξεις, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε οικίες και επιχειρήσεις, που διαπράχθηκαν τον Φεβρουάριο του 2017, στην πόλη και σε οικισμούς της Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν προχθές (16-2- 2017) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 25, 21, 20 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελίες διαρρήξεων και ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις ημεδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 16 εκατοστών, 4 διαρρηκτικά εργαλεία, 1 κουκούλα full face και 1 σκούφος.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε, ότι οι δράστες, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, διέρρηξαν τέσσερις (4) οικίες στην πόλη και σε οικισμούς της Αλεξανδρούπολης, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα χρυσαφικά και τιμαλφή.

Επιπλέον, προέκυψε ότι την 3 και 6-2- 2017 στην Αλεξανδρούπολη, ο 21χρονος, με τη βοήθεια ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, διέρρηξε μία επιχείρηση, αφαιρώντας από το εσωτερικό της 47 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη δύο επιχειρήσεις, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σημειώνεται ότι οι τρεις (3) δράστες, ηλικίας 21, 20 και 19 ετών, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.