ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2014.

01-03-2014
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μας είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθησαν χθες (28-2-2014), τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων και στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 20, 26, 26 και 29 ετών και ένας 35χρονος υπήκοος Τουρκίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δέκα (10) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, μετά από πληροφορίες, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έγινε κατάλληλη αξιοποίηση τους από τις παραπάνω Ειδικές Ομάδες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν οι πέντε (5) διακινητές διότι, οι τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας, μετέφεραν παράνομα, με βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια ο Τούρκος υπήκοος τους επιβίβασε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, προκειμένου να τους προωθήσει στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν:

• ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
• μία (1) πλαστική βάρκα
• το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.79χρονος ημεδαπός τραυμάτισε θανάσιμα την 73χρονη σύζυγο του


Ο δράστης μετά την ανθρωποκτονία αυτοτραυματίσθηκε με μαχαίρι στα χέρια και την κοιλιακή χώρα
Χθες (28-2-2014) το πρωί, στην Αβδέλλα Έβρου, ένας 79χρονος ημεδαπός, ευρισκόμενος στην αυλή του σπιτιού της 73χρονης εν διαστάσει συζύγου του (ημεδαπή), μετά από διαπληκτισμό που είχε μαζί της, την τραυμάτισε θανάσιμα, χτυπώντας την στο κεφάλι και στον αυχένα, με ξύλινο μπαστούνι και μαχαίρι αντίστοιχα.
Στη συνέχεια, ο 79χρονος, στον ίδιο χώρο, αυτοτραυματίσθηκε με μαχαίρι, στα χέρια και την κοιλιακή χώρα.
Τον τόπο του περιστατικού ερεύνησε αρμόδιο εγκληματολογικό συνεργείο.
Ο δράστης μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Κατασχέθηκαν ένα (1) ξύλινο μπαστούνι και ένα (1) μαχαίρι, συνολικού μήκους 28 εκατοστών.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.