Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22ας ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013.

22-09-2013

Σύλληψη ημεδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (21-9-2013) το πρωί, σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 67χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Σομαλίας, τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο 67χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνελήφθη χθες (21-9-2013) το απόγευμα, σε παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, η παραπάνω ομάδα αστυνομικών που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντόπισε τον 28χρονο διακινητή να μεταφέρει παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Ο δράστης στη θέα των αστυνομικών, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη έπεσε στο ποτάμι, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατασχέθηκε μια πλαστική βάρκα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.