Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013.

26-11-2013
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν σήμερα (26-11-2013), κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας - Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 24 και 16 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τους δύο δράστες περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, διότι αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη στους αστυνομικούς.

Με την σύλληψή των διακινητών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους τριάντα (30) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.


Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (25-11-2013), το πρωί, στην Ορεστιάδα, α πό αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, διότι μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι είχε εκδώσει έξι (6) εισιτήρια του ΚΤΕΛ, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τα διαθέσει σε έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως προέκυψε είχε μεταφέρει, λίγες ώρες νωρίτερα, παράνομα από την Τουρκία στη χώρα μας.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έξι (6) εισιτήρια
Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.