Σήμερα είναι: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό SOHO ΙΚΤΕΟ

Αστυνομικό δελτίο

Αστυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013.

27-04-2013
Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας ομάδα μη νομίμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (26-4-2013) το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 32 και 33 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας ομάδα μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκαν σε αγροτική οδό, τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εντός των οποίων και πέριξ αυτών, ήταν τρία άτομα.

Στη θέα των αστυνομικών, τα άτομα τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως οι δύο εξ αυτών ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, προβάλλοντας κατά τη σύλληψη σθεναρή αντίσταση.

Πλησίον των οχημάτων, σε θαμνώδη έκταση, ανέμενε μια ομάδα μη νομίμων μεταναστών, οι οποίοι μόλις αναλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκαν επίσης σε φυγή. Κατόπιν σχετικών αναζητήσεων από τους αστυνομικούς, εντοπίσθηκαν πέντε (5) από τους μη νόμιμους μετανάστες και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι διακινητές μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να επιβιβάσουν τους μη νόμιμους μετανάστες στα οχήματα και να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της Χώρας.

Επίσης προέκυψε ότι για το ένα από τα οχήματα έχει δηλωθεί κλοπή σε περιοχή της Αττικής, πριν από ενάμιση μήνα περίπου. Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων δραστών.