Σήμερα είναι: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό JOY SOHO

Αστυνομικό δελτίο

Αστυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014.

28-01-2014
Σύλληψη 51χρονου ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο

Σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη, τα οποία ανέρχονται σε 79.918,65 ευρώ
Συνελήφθη σήμερα (28-1-2014) το πρωί, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 51χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 51χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 79.918,65 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος 29χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και την παράνομη διακίνηση τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε χώρο επιχείρησης ανακύκλωσης σιδήρου, που διατηρεί ο 29χρονος, μεταλλικά αντικείμενα – σιδηροδρομικό υλικό, συνολικού βάρους 4.036 κιλών.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα παραπάνω ανευρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα, προέρχονται από κλοπή σιδηροδρομικού υλικού από παρακαμπτήρια γραμμή του ΟΣΕ, που είχαν διαπράξει πέντε (5) ημεδαποί δράστες, την 31-12-2013, το οποίο στη συνέχεια διέθεσαν στον 29χρονο. (σχετικό το από 2-1-2014 Δελτίο Τύπου μας)

Η παραπάνω ποσότητα σιδηροδρομικού υλικού, κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ο 29χρονος δράστης δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


Συνεχίζονται οι ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (από 20-1-2014 έως 26-1-2014), ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις είχαν τη μορφή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και επικεντρώθηκαν σε σημεία της περιφέρειάς μας, στα οποία παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας.

Στις εξορμήσεις, συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών των υφιστάμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας).

Πιο αναλυτικά στις εξορμήσεις αυτές:

• Διατέθηκαν (129) αστυνομικοί και (51) οχήματα συνολικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
• Ελέγχθηκαν (1.781) άτομα, καθώς και (1.425) οχήματα συνολικά σε όλη την Περιφέρεια.
• Προσήχθησαν (56) άτομα (48 ημεδαποί και 8 αλλοδαποί).
• Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν (135) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και (12) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Συνελήφθησαν (11) άτομα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν (4) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, (2) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων, (2) άτομα διωκόμενα με καταδικαστικές αποφάσεις και τρία (3) άτομα για λοιπά αδικήματα.
• Κατασχέθηκαν συνολικά (561,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 6,08 ευρώ και (1) ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό σε όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.