Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ
πρεπει να δειτε
YaSu
YaSu
Beach lounge and bar
Αγία Παρασκευή

Μόκα
Μόκα
Καφέ - Ζαχαροπλαστείο
Λ. Δημοκρατίας 3

Φάρος
Φάρος
Ραδιοταξί - Ειδικά οχήματα
Μακράς Γέφυρας 2

Παπαδημητρίου
Παπαδημητρίου
Ποτοποιΐα - Κάβα
Λ. Δημοκρατίας 95

Bio clean - Δαρμής Θ.
Bio clean - Δαρμής Θ.
Βιοκαθαρισμοί - Βαφές οχημάτων
3ο χλμ Αλεξ/πολης - Αμφιτρίτης
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
νεες καταχωρησεις
O Πρίγκιπας
O Πρίγκιπας
Παντοπωλείο - Ψητοπωλείο
Λ. Δημοκρατίας 227

Global Kids
Global Kids
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης
Ανδρονίκου 66

Cartel
Cartel
Καντίνα - Street food
1ο χλμ Αλεξανδρούπολης - Κίρκης

Οικογενειακοί Ιατροί

Τζαβάρας Φρειδερίκος Ε. (Ειδικός γενικός / Οικογενειακός ιατρός)

Τζαβάρας Φρειδερίκος Ε. - Ειδικός γενικός / Οικογενειακός ιατρός
(Ειδικός γενικός / Οικογενειακός ιατρός)
Πόλη: Αλεξανδρούπολη
Περιοχή: Κέντρο
Διεύθυνση: 14ης Μαΐου 19
Τηλέφωνο: 2551028922 & 6940693095

Το ιατρείο πρόληψης και διαχείρισης υπέρτασης - διαβήτη - λιπιδίων - λοιμώξεων της κοινότητας - χρονιών νόσων του Φρειδερίκου Τζαβάρα, στοχεύει στη διευκόλυνση πραγματοποίησης των αναγκαίων προληπτικών εξετάσεων από άτομα του γενικού πληθυσμού. Συγκεκριμένα έπειτα από τηλεφωνική ή άμεση συνεννόηση του ασφαλισμένου με τον ιατρό καθορίζεται το ραντεβού για την διενέργεια προσυμπτωματικού και εργαστηριακού ελέγχου. 

Ο γιατρός είναι συμβεβλημένος με τα ταμεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ(ΕΓΓΡΑΦΗ  ΜΕΣΩ ΗΔΗΚΑ), Στρατού ΕΔΥΠ/ΔΥΔΣΣ, Αεροπορίας, Λιμενικού.

Στο ιατρείο διενεργείται καθημερινά στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας εξέταση και αντιμετώπιση, θεραπεία των συνήθων παθήσεων του γενικού πληθυσμού: 

 • Αλλαγές καθετήρων folley & Νεφροστομιών - Στο ιατρείο & Κατ' οίκον
 • Καρδιακή ανεπάρκεια
 • Φροντίδα κατ' οίκον μετά από έμφραγμα ή Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο
 • Λοιμώξεις ανωτέρου αναπνευστικού: Ρινοφαριγγίτιδα - Βρογχίτιδα - Πνευμονία της κοινότητας
 • Γρίπη - Εμβολιασμός - Θεραπεία & Παρακολούθηση
 • Γηριατρική - Κατ΄οίκον φροντίδα και πρόληψη υγείας ηλικιωμένων
 • Αναιμία
 • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, δυσπεψία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
 • Μετεμμηνοπαυσιακά σύνδρομα
 • Εμβολιασμοί για ηλικίες 16+
 • Μετεγχειριτική φροντίδα με αλλαγές τραύματος και αφαίρεση ραμμάτων
 • Πρόληψη οστεοπόρωσης

Κατά την διάρκεια της πρώτης αυτής επίσκεψης δημιουργείται το προσωπικό ηλεκτρονικό αρχείο ή ηλεκτρονικός φάκελος του ασφαλισμένου όπου γίνεται καταγραφή των στοιχείων του καθώς και λήψη του ιατρικού ιστορικού δικού του και οικογενειακού. Έπειτα, γίνεται λήψη σωματομετρικών στοιχείων (βάρος, ύψος, περίμετρος μέσης) όπως και λήψη αρτηριακής πίεσης και διενέργεια ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ). Γίνεται καταχώρηση των μετρήσεων αυτών στον φάκελό του και εκτυπώνονται τα απαραίτητα παραπεμπτικά για την διενέργεια των εργαστηριακών εξετάσεων οι οποίες γίνονται την ίδια μέρα. Μετά από δύο περίπου ημέρες και αφού βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ασφαλισμένου, συγκεντρώνονται από τον ιατρό και καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό αρχείο του.

Ακολουθεί τηλεφωνική επικοινωνία του ιατρού με τον ασφαλισμένο όπου καθορίζεται ένα δεύτερο ραντεβού στο ιατρείο. Στην φάση αυτή γίνεται έλεγχος των παρακλινικών και εργαστηριακών αποτελεσμάτων και κλινική εκτίμηση αυτών. Συμπληρώνεται ο ηλεκτρονικός φάκελος και εκτυπώνονται τα αποτελέσματα τα οποία και δίνονται στον ασφαλισμένο.

Λίγα λόγια για το σύνδρομο:

Το Μεταβολικό Σύνδρομο στους ενήλικες έχει οριστεί ως ένα σύνολο αγγειακών παραγόντων κινδύνου, που τα σημεία είναι η παχυσαρκία κεντρικού τύπου, η δυσλιπιδαιμία, η υψηλή η αρτηριακή υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2. Η αλλαγή τρόπου ζωής, διατροφής και άσκησης μειώνουν 40% με 50% την πιθανότητα μετάπτωσης σε μεταβολικό σύνδρομο.

Ένα σημαντικό κομμάτι της κλινικής καθημερινής πράξης στο ιατρείο είναι οι συμβουλευτικές συνεδρίες για απώλεια βάρους και διακοπή καπνίσματος. 

Οι πάσχοντες από Μεταβολικό Σύνδρομο έχουν δύο ως τρεις φορές περισσότερο πιθανότητα να εμφανίσουν καρδιακά νοσήματα ή έμφραγμα μυοκαρδίου και πέντε φορές περισσότερο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με τους μη πάσχοντες.

Το νέο ιατρείο πρόληψης Υπέρτασης, Διαβήτη, Δυσλιπιδαιμίας, Τζαβάρας Φρειδερίκος Ε. στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στο κέντρο της πόλης επί της 14ης Μαΐου 19 στον 3ο όροφο

Η λειτουργία του ξεκίνησε το τον Ιανουάριο του 2020 και στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τους ασφαλισμένους στον ετήσιο προληπτικό έλεγχο, με σκοπό την ανίχνευση πιθανών νοσημάτων και την άμεση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. Ο προληπτικός έλεγχος σε όλο το ηλικιακό εύρος.

Η επιλογή των εργαστηριακών εξετάσεων γίνεται ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και το ιατρικό ιστορικό του ασφαλισμένου. 


Ειδικός γενικός / Οικογενειακός ιατρός Ειδικός γενικός / Οικογενειακός ιατρός Ειδικός γενικός / Οικογενειακός ιατρός