Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013.

28-10-2013
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία

Συνελήφθησαν χθες (27-10-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 40χρονος υπήκοος Ιταλίας και ένας 38χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, προχθές (26-10-2013) το απόγευμα, οι δύο δράστες, επιβαίνοντες σε πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με ιταλικές πινακίδες, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα. Εκεί κατά τον ενδελεχή και εμπεριστατωμένο έλεγχο, από τους Έλληνες αστυνομικούς και τους αξιωματούχους του FRONTEX προέκυψε ότι, ο αριθμός πλαισίου του οχήματος είχε παραποιηθεί, επίσης ότι η άδεια κυκλοφορίας, το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας και η κάρτα διεθνούς ασφάλισης, που κατείχαν και επέδειξαν οι δύο δράστες στους αστυνομικούς, είναι πλαστά, καθώς και ότι το παραπάνω αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο από τις Ιταλικές Αρχές, ως όχημα κλεμμένο, απολεσθέν, υπεξαιρεθέν.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία (3) πλαστά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών και της κατοχής λαθραίων πακέτων τσιγάρων και καπνού

Κατασχέθηκαν 1 κιλό περίπου ακατέργαστης κάνναβης, πάνω από 1 κιλό καπνός και 120 πακέτα τσιγάρα.

Συνελήφθησαν χθες (27-10-2013) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 36 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών και της κατοχής λαθραίων πακέτων τσιγάρων και καπνού.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνες, στα σπίτια των δύο δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στο σπίτι του 36χρονου, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 975 γραμμαρίων

Στο σπίτι και την κατοχή του 29χρονου: 3 συσκευασίες και 1 κουτί με καπνό, συνολικού βάρους 1.235 γραμμαρίων

1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4,2 γραμμαρίων

120 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

1 κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.