Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Δελτίο τύπου της 3ης Σεπτεμβρίου 2017

03-09-2017

Εξιχνιάστηκαν 33 διαρρήξεις οχημάτων στο νομό Έβρου Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Βουλγαρίας κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τριάντα τρεις (33) διαρρήξεις οχημάτων, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2017, στο νομό Έβρου.

Συνελήφθησαν χθες (2-9- 2017) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ερευνών για τη σύλληψη δραστών που διέπραξαν διαρρήξεις οχημάτων, στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι όπως προέκυψε, κατά τους τελευταίους δύο μήνες, διέρρηξαν τριάντα τρία (33) οχήματα, στην πόλη της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων οι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό των οχημάτων μεταξύ άλλων:

  • το χρηματικό ποσό των 2.830 ευρώ περίπου
  • 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • 4 ηλεκτρονικές συσκευές

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ περίπου και 2 κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 διαρρηκτικά εργαλεία, 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και 1 ηλεκτρονική συσκευή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται καθώς επίσης ο αφαιρεθέν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία αφαιρεθείσα ηλεκτρονική συσκευή, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα των δραστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.