Σήμερα είναι: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ ΚΡΟΝΟΣ Δερέμπεης μικρό

Αστυνομικό δελτίο

Αστυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014.

04-01-2014
Σύλληψη τεσσάρων (4) διακινητών οι οποίοι μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

Δύο από τους δράστες κατηγορούνται επίσης για παράνομη μεταφορά 1.370 λαθραίων πακέτων τσιγάρων, που απέκρυπταν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες λεωφορείου


Συνελήφθησαν προχθές (2-1-2014), το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 26, 39, 44, και 53 ετών, διότι μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Γεωργίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 44 και 53 ετών, οδηγοί λεωφορείου, που εκτελούσε δρομολόγιο Γεωργία – Ελλάδα, προσήλθαν με αυτό, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα.

Λίγο πριν το διαβατηριακό έλεγχο, αποβίβασαν από το λεωφορείο, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες και τους επιβίβασαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των άλλων δύο δραστών, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο και να τους προωθήσουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς, οι οποίοι και συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές.

Ακολούθως, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν υπάλληλοι του τελωνείου Κήπων στο λεωφορείο, εντόπισαν σε δύο ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, 1.370 πακέτα τσιγάρων, τα οποία μετέφεραν παράνομα οι δύο οδηγοί του λεωφορείου, καθόσον δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Η σχετική δικογραφία για τους δύο δράστες, ηλικίας 53 και 44 ετών περιλαμβάνει και παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• 1 λεωφορείο
• 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
• 1.370 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.


Σύλληψη αλλοδαπής για πλαστογραφία


Συνελήφθη χθες (3-1-2014) το μεσημέρι, στις Φέρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 36χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 36χρονη, διότι κατείχε μία (1) πλαστή ταυτότητα των βουλγάρικων αρχών και μία (1) πλαστή βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φερών.