Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
CASINO THRAKI

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015.

06-02-2015

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

-  Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, έχει σημειωθεί αύξηση των υδάτων στους ακόλουθους ποταμούς (τελευταία ενημέρωση 06-02-2015 και ώρα 08.16)
o Επίπεδο στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου, στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχου, 6,05 μ. (όριο συναγερμού 5,70 μ.). Στην περιοχή Πετάλου η στάθμη των υδάτων στα 7,25 μ. (όριο συναγερμού 6,00 μ.).
o Επίπεδο στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου, στην περιοχή Κήπων, 7,80 μ. (όριο συναγερμού 6,40 μ.).
o Επίπεδο στάθμης υδάτων Ερυθροποτάμου (παραπόταμος Έβρου), στην περιοχή Διδυμοτείχου, 5.80 μ. (όριο συναγερμού 6,80 μ.). Λόγω αύξησης υδάτων του ποταμού Έβρου, στην συμβολή με τον Ερυθροπόταμο, έχει κατακλυστεί από νερά, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων. Κυκλοφορία διεξάγεται από το βόρειο κόμβο Διδυμοτείχου.
o Εισροή υδάτων από Βουλγαρία μέσω του Άρδα, στο φράγμα Κυπρίνου Ορεστιάδας, 273κ.μ./ δευτερόλεπτο (μικρή μείωση αυξημένης ροής) και στην περιοχή Ορμενίου Ορεστιάδας, 695κ.μ./ δευτερόλεπτο (μικρή μείωση υψηλής ροής).
o Εισροή υδάτων από Τουρκία στην περιοχή Βύσσας Ορεστιάδας, (σημείο ένωσης υδάτινων μαζών: Έβρου, Άρδα και Tunca) 1.278 κ.μ./ δευτερόλεπτο (μικρή μείωση υψηλής ροής).

-   Μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ένθεν και ένθεν του Έβρου και του Άρδα, έχουν κατακλυστεί από μεγάλες ποσότητες υδάτων. Όλοι οι κάτοικοι των χωριών πλησίον του Άρδα και του Έβρου, έχουν ενημερωθεί για την επικρατούσα κατάσταση. Tα νερά έχουν υποχωρήσει από τις παρυφές των οικισμών Καστανεών, Μαρασίων, Ελιάς, Άρζου και Καναδά.

- Λόγω μεγάλης αύξησης των υδάτων του ποταμού Έβρου, με απόφαση των Τουρκικών Αρχών, από 22:00 ώρα της 01-02-2015, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα της Αδριανούπολης, με αποτέλεσμα τη διακοπή εισόδου – εξόδου οχημάτων από τον Ε/Δ Καστανέων από και προς την Τουρκία.

- Πρωινές ώρες της 02–02-2015, λόγω της μεγάλης πίεσης των υδάτων του ποταμού Έβρου, υπήρξε ανεξέλεγκτη θραύση του αναχώματος του ποταμού, σε τρία (3) σημεία του κάμπου της Ορεστιάδας, πλησίον των Ελληνικών Φυλακίων 9, 11 και Ρήγιο Διδυμοτείχου. Όλος ο κάμπος της ευρύτερης περιοχής της Ορεστιάδας κατακλύζεται από μεγάλες ποσότητες υδάτων με ταχείς ρυθμούς. Άπαντες οι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, έχουν ενημερωθεί για την επικινδυνότητα της κατάστασης.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα]

 Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

- Την 04-02-2015 και ώρα 14:52, η σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία, υπερχείλισε ο ποταμός Έβρος, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η γραμμή του ΟΣΕ από νερά και να διακοπεί η κυκλοφορία των τραίνων. Η μετακίνηση των επιβατών στο τμήμα αυτό γίνεται πλέον με λεωφορεία του ΟΣΕ, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.
- Tην 06-02-2015 και ώρα 01.30, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Έβρου, πραγματοποιήθηκε από το χωριό Πόρος, η μεταφορά (59) ατόμων σε ξενοδοχεία της πόλης των Φερών. Οι υπόλοιποι κάτοικοι παραμένουν στις οικίες τους.
- Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, νυκτερινές ώρες της 05-02-2015, προκλήθηκε θραύση κεντρικού αναχώματος Βόρεια του Σουφλίου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος από την εισροή νερών του ποταμού Έβρου. Λυκόφης – Λαγυνών (Σουφλίου).
- Από 06-02-2015/ 07.30 έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι από (26) οικίες του οικισμού Λαγυνών, ώστε να μετακινηθούν από τις οικίες τους, καθόσον παρά τις επιχωματώσεις που έγιναν στην περιοχή, τα νερά του ποταμού Έβρου εισήλθαν στον οικισμό και επιχειρείται από μηχανήματα η εκ νέου παρέμβαση για να περιοριστεί το πλημμυρικό φαινόμενο. Οι μετακινούμενοι θα μεταφερθούν με λεωφορεία του Δήμου Σουφλίου στην πόλη του Σουφλίου.