Σήμερα είναι: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό ALL4U ΚΡΟΝΟΣ

Αστυνομικό δελτίο

Αστυνομικό δελτίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 7ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014.

07-01-2014
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (7-1-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας - Αλεξανδρούπολης (ύψος Μάνδρας), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αιγύπτου, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 33χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.


Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές (5-1-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18, 19, 26 και 33 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Συρίας.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους εξήντα (60) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν :
• 2 πλαστικές βάρκες
• 3 κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 1.030 Ευρώ και 260 λιρών Τουρκίας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (οχήματα, θερμικές κάμερες κλπ).

Στο πλαίσιο αυτό, το έτος 2013, έχουν συλληφθεί συνολικά εκατόν ογδόντα οχτώ (188) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.