Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την καθηγήτρια Μουσικής - Κρατάει χρόνια η υπόθεση

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την καθηγήτρια Μουσικής - Κρατάει χρόνια η υπόθεση

21-03-2022

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της καθηγήτρια Μουσικής η οποία μήνυσε τους γονείς ενός ανήλικου μαθητή της και έκτοτε οι ανήλικοι μαθητές της συγκεκριμένης τάξης καλούνται να βρεθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Κατ' αρχάς να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων της κάθε σχολικής μονάδας μαζί με το Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή αποτελούν εκείνα τα διοικητικά όργανα που καθορίζουν την ανάπτυξη ενός σχολείου.

Είναι αυτός που μπορεί να προτείνει λύσεις για να αντιμετωπιστούν διάφορα προβλήματα του σχολείου, καθώς επίσης και να προσφέρει τη βοήθειά του στο Διευθυντή σε ποικίλα σχολικά θέματα, όταν αυτό χρειάζεται.

Με αυτόν λοιπόν το ρόλο ο Σύλλογος Διδασκόντων της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει καταθέσει όχι μία αλλά δύο καταγγελίες για την εν λόγω καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου ουσιαστικά ζητά την αξιολόγησή της ως εκπαιδευτικού και συναδέλφου.

Η δεύτερη μάλιστα κατατέθηκε πρόσφατα, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021, εφτά χρόνια μετά την πρώτη, στην οποία ζητούν από τους αρμόδιους να "κοιτάξουν" την περίπτωση της εν λόγω κυρίας η οποία προφανώς συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα και η συμπεριφορά της μόνο πνεύμα και παιδεία δεν προάγει.

Εκ του αποτελέσματος αντιλαμβανόμαστε ότι κάπου έχει "κολλήσει" η υπόθεση καθώς  η καθηγήτρια παραμένει στη θέση της παρά τα όσα έγραψε στις καταγγελίες του ο Σύλλογος Διδιασκόντων, παρά τα όσα απίστευτα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. 

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν έχουν γίνει ενέργειες από τους αρμοδίους με πρώτο τον κ. Μπαντίκο Κωνσταντίνο, Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ΑΜΘ.

Έχει εξεταστεί ενδελεχώς η περίπτωση της κ. Συρίδου που το μυαλό της είναι μόνο στις διώξεις και τις καταγγελίες ή όλοι έχουν φοβηθεί για να μη βρεθούν "κατηγορούμενοι" από την εν λόγω κυρία;

Μήπως η εισαγγελία θα πρέπει να επέμβει και να διευρευνήσει κατά πόσο οι καταγγελίες του σώματος των καθηγητών του σχολείου ευσταθούν και αν έχουν βάση τα όσα καταγγέλονται; Δεν είναι περίεργο το γεγονός πως για 2η φορά σύσσωμος ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου υπογράφει και καταγγέλει την καθηγήτρια; Για 2η φορά επαναλαμβάνουμε.

Μήπως η κ. Ελένη Πλακωτή, Διευθυντρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να "σκύψει" πάνω από το συγκεκριμένο ζήτημα ώστε επιτέλους να κινηθούν οι διαδικασίες. 

Πρωταρχικός στόχος όλων είναι και πρέπει να είναι η ψυχική ηρεμία των μαθητών, η ευταξία στο σχολεία καθώς και η άρτια συναδελφική συνεργασία. 

Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η αντιπαιδαγωγική κατάσταση; 

Είναι ανεπίτρεπτο να περνούν την πόρτα του Ανακριτή για ακόμα μία φορά ανήλικοι μαθητές διότι η ίδια κατέθεσε μήνυση σε γονείς.

Είναι ανεπίτρεπτο τόσοι μαθητές να μιλούν για περίεργες συμπεριφορές. Έίναι ανεπίτρεπτο καταγγελίες να μένουν σε συρτάρια για τέτοιες σοβαρές υποθέσεις που έχουν να κάνουν με παιδιά. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει ο φόβος και να καλλιεργούμε το φόβο στα παιδιά. 

Κανείς δεν μιλάει και δεν "τολμά" να ορθώσει το ανάστημά του με το φόβο της δικοφιλίας που διακατέχει την κ. Συρίδου. Οι περιπτώσεις είναι αμέτρητες και όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές και έχουν ευθύνη θα πρέπει άμεσα (και επιτέλους) να κοιτάξουν την υπόθεση "στα μάτια".

Η κ. Συρίδου έσπευσε μετά την πρώτη μας αποκάλυψη, (όπου δεν αναφέραμε τίποτα για την ταυτότητά της παρά καταδεικνύαμε το γεγονός), να μας απειλήσει σύμφωνα με τις πάγιες μεθόδους της με μήνυση. Νόμιζει πως μπορεί να φιμώσει και να τρομοκρατήσει το e-evros.gr ενώ η ίδια διατηρεί έναν φάκελο μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζεστε!

Οι καταγγελίες, τα σχόλια, οι παραπονούμενοι αλλά και άνθρωποι που έχουν βρει τον μπελά τους είναι σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί. Επιβάλλεται να διευρευνηθεί η υπόθεση και να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο επιτέλους, για το καλό των παιδιών και των καθηγητών.

newsroom @ e-evros.gr