Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλλαγή πορείας και πολιτικής για τη Θράκη ζητά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Αλλαγή πορείας και πολιτικής για τη Θράκη ζητά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Ανθίμου, για το μειονοτικό κόμμα και τη Θράκη

10-06-2024

Δήλωση για τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ στη Θράκη, έκανε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως. Ο κ. Άνθιμος, εμφανώς προβληματισμένος, αναφέρθηκε στο ΚΙΕΦ όσον αφορά τους απώτερους στόχους, τους οποίους χαρακτήρισε "εθνικιστικούς" και όχι ευρωπαϊκούς. Υπενθυμίζοντας δε τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας να δημιουργεί προβλήματα, σημείωσε οτι πρέπει να υπάρξει συνολική αλλαγή πορείας και πολιτικής για την Θράκη.

CRUSTA

Ολόκληρη η δήλωση του Μητροπολίτη:

"Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θράκη, που φαίνεται ότι δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες αλλά σε εθνικιστικούς στόχους, χρειάζεται πλέον να μας προβληματίσει σοβαρά.
Η αφίσα του ΚΙΕΦ δικαιώθηκε, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας και της Κοινωνίας, από δεκαετίες, να ενσωματώσει σύνολο τον θρακικό πληθυσμό στον ελληνικό και ευρωπαϊκό κορμό.

Έτσι το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την τακτική της γείτονος να εμμένει στον αναθεωρητισμό της, να διατηρεί το cassus belli και να εμπνέεται από μια «Γαλάζια Πατρίδα», επιβάλλει, χωρίς στρουθοκαμηλισμούς πια, να δούμε όλα τα θέματα της περιοχής μας εξυπαρχής και από άλλη οπτική γωνία. Και όπως είπε ο ποιητής (Μ. Αναγνωστάκης) «…και όχι αυταπάτες προπαντός»!"

Παρακολουθήστε σε βίντεο τη δήλωση του κ. Ανθίμου: