Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο κ. Μαυρίδης χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη ωστόσο διατήρησε τις επιφυλάξεις του.
Ο κ. Μαυρίδης χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη ωστόσο διατήρησε τις επιφυλάξεις του.

Δήμαρχος Ορεστιάδας: "Το Προ.Κε.Κα δεν χρειάζεται αύξηση"

02-03-2021

Στο Ράδιο Έβρος και την εκπομπή "Πρωινή Περιπολία" μίλησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για την μη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Ο κ. Μαυρίδης χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη ωστόσο διατήρησε τις επιφυλάξεις του λέγοντας ότι χρειάζονται διευκρινίσεις σε πολλά σημεία αφού ακόμη δεν έχει πάρει αυτή την πρόταση της κυβέρνησης στα χέρια του.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε ότι θα πρέπει να μπούνε αυστηρότεροι όροι για την νέα μελέτη που προαναγγέλθηκε με την εμπλοκή ενός ακόμη Υπουργείου αυτό της Προστασίας του Πολίτη. Οι διαδικασίες αυτές θα πάρουνε πάρα πολύ καιρό ωστόσο η επίτευξη της μη επέκτασης του ΚΥΤ αποτελεί μια ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε χαρούμενοι γι αυτήν τη νίκη, η οποία επιτεύχθηκε με τη συμβολή του πρωθυπουργού καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είχε χαθεί η εμπιστοσύνη πως το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Από δω και πέρα ξεκινάει μία νέα θετική ,όπως την χαρακτήρισε, προσπάθεια ενώ αναφορικά με το αν ήταν ενήμερος για αυτή την εξέλιξη ο κύριος Μαυρίδης πριν την ανακοίνωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου είπε ότι είχε εκφράσει την αισιοδοξία του και δεν εξεπλάγην καθώς είχαν προηγηθεί πολλές επαφές της προηγούμενες ημέρες με κυβερνητικά στελέχη. Ο χρόνος λειτούργησε υπέρ της τοπικής κοινωνίας σε αυτή τη διεκδίκηση είπε συμπληρώνοντας ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ενώ τόνισε ότι ούτε το Προ.Κε.Κα χρειάζεται αύξηση παρά το γεγονός ότι οι κρατούμενοι σε αυτό δε δικαιούνται έξοδο μετά την παρέλευση κάποιου διαστήματος.

Σήμερα οι αποφάσεις για την κινητοποίηση της Παρασκευής

Αναφορικά με την κινητοποίηση που αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή για την Παρασκευή ο κ. Μαυρίδης γνωστοποίησε μέσα από την συχνότητα του Ράδιο Έβρος ότι η απόφαση για την πραγματοποίηση της θα ληφθεί σήμερα από την οργανωτική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει στη μία το μεσημέρι και θα εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου το απόγευμα.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Μαυρίδης υπάρχει σκέψη για αναστολή της κινητοποίησης μέχρι να γνωστοποιηθούν επισήμως οι νέοι όροι από τα δύο υπουργεία.

Πηγή: radioevros.gr