Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Επαίσχυντη συκοφαντία η κατηγορία για παραχώρηση της καθαριότητας των σχολείων σε ιδιώτη

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Επαίσχυντη συκοφαντία η κατηγορία για παραχώρηση της καθαριότητας των σχολείων σε ιδιώτη

08-02-2018

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής της Αλεξανδρούπολης να παραχωρήσει σε εργολάβο την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου καταγγέλλει η ΔΑΣ εργαζομένων του δήμου της πόλης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: 

"Αν αυτό ισχύει αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών και αποτελεί επιβεβαίωση πως όταν ακολουθείς την πολιτική της ανταποδοτικότητας, τη λογική του "ο ρυπαίνων πληρώνει", όταν υπηρετείς την κυρίαρχη πολιτική ΕΕ και συγκυβέρνησης οδηγείσαι στον εργολάβο.

Σκοπός τους είναι να βάλουν "το χέρι τους στην τσέπη μας" ακόμα πιο βαθιά. Να πληρώνουμε τα πάντα στο όνομα της ανταποδοτικότητας, θέλουν να καταργήσουν κάθε δωρεάν παροχή που είχαμε μέχρι σήμερα, όλα στο βωμό του κέρδους. Στόχος τους να ενισχύσουν όσο περισσότερο γίνεται την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και να καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η ΔΑΣ - ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη και να απαιτήσουν:

  • Καμιά υπηρεσία στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων.

  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.

  • Μαζικές προσλήψεις και απορρόφηση όλων των εργαζομένων, με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, καθώς και νέες αντίστοιχες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών.

  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων.

  • Ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια της κρίσης.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, θα μας βρούνε μπροστά τους. Δεν θα σας αφήσουμε να παραδώσετε τις υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους. Συνάδελφοι, ένα δρόμο έχουμε οι εργαζόμενοι, αυτόν του οργανωμένου αγώνα".

Την απάντησή του μέσω Δελτίο Τύπου έδωσε και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο οποίο επισημαίνει πως πρόκειται για επαίσχυντη συκοφαντία.

Δείτε τι αναφέρει ο Δήμος:

Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τη σχετική ανακοίνωση του ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης διαβεβαιώνει τους εργαζομένους στον δήμο και τους δημότες της Αλεξανδρούπολης ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεση να παραχωρήσει σε εργολάβο την καθαριότητα των σχολείων και ότι πρόκειται σαφώς για επαίσχυντη συκοφαντία.