Κάτι τρέχει στον Έβρο
Δήμος Ορεστιάδας: Εντός του 2022 οι εξελίξεις για το φράγμα που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια
Φράγμα που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια είναι έτοιμος να κατασκευάσει ο δήμος Ορεστιάδας, πρόκειται για ένα έργο για το οποίο είχαμε πρωτοακούσει το 2010 όταν δήμαρχος του Κυπρίνου ήταν ο Μιχάλης Στράντζαλης.
Το έργο κατασκευής του υδροηλεκτρικού φράγματος έχει προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να χρηματοδοτεί το 75% του έργου και το υπόλοιπο 25% το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Τα έσοδα για το δήμο Ορεστιάδας από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος θα είναι σημαντικά, καθώς με ετήσιο λειτουργικό κόστος περίπου 100.000 ευρώ, ο τζίρος για επτάμηνη λειτουργία έχει υπολογιστεί στα 1,8 εκατ. ευρώ.
Ο δήμαρχος Ορεστιάδας μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη ανέφερε ότι θα υπάρξει εξέλιξη μέσα στο 2022, για το εργοστάσιο που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια στο φράγμα του Κυπρίνου.
Τέλος να αναφερθεί πως το φράγμα του Άρδα σε απόσταση 8 χιλιομ. από τον Κυπρίνο, κατασκευάστηκε το 1969 και έχει μήκος 350 μετρά.
- Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσι του Αγίου Κυπριανού στην Αλεξανδρούπολη
(30-09-2025) - Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025)
EN
TR






