Σήμερα είναι: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
greek english turkish
TIMI MIKRO KOYKORAVAS AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διαλέξτε & πάρτε: 3 γνωστικά αντικείμενα στην Ακαδημία της ΠΑΜ-Θ στον Έβρο

Διαλέξτε & πάρτε: 3 γνωστικά αντικείμενα στην Ακαδημία της ΠΑΜ-Θ στον Έβρο

16-01-2019

Θέματα Υγείας, Αγωγής των Πολιτών, Αγροτικά, Περιβάλλοντος και Δασολογίας, Φιλολογικά, Οικονομίας, Τεχνολογίας παρουσιάζονται στις διαλέξεις της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Δομής Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (www.acadimia.eu), οι οποίες συνεχίζονται, έπειτα από σύντομη διακοπή, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και κάθε Τετάρτη μέχρι τις 27 Μαρτίου 2019.

Καθηγητές των Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.) μοιράζονται εθελοντικά με τους πολίτες εξειδικευμένες γνώσεις, με τρόπο απλό και κατανοητό, σε διαλέξεις που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε έξι πόλεις της Περιφέρειας (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ δωρεάν, κάνοντας εγγραφή ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την αίτηση στον σύνδεσμο http://www.acadimia.eu/index.php/eggrafes/eggrafes-politon. Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές και πληροφορίες, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ www.acadimia.eu .

Σημειώνεται πως όσοι από τους συμμετέχοντες πολίτες συμπληρώσουν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.

Η θεματολογία της τρέχουσας εβδομάδας έχει ως εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη:

• «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Χώρος διαλέξεων: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ », (2ος όροφος), και ώρα 19.00 – 21.00.

Ομιλητής: Κωνσταντίνος Βαδικόλιας, Καθηγητής Νευρολογίας ΔΠΘ

Θέμα Διάλεξης: Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια

• «ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ». Χώρος διαλέξεων: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ», (ισόγειο), και ώρα 19.00 – 21.00.

Ομιλητής: Νικόλαος Μακρής, καθηγητής, Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής  Εκπαίδευσης ΔΠΘ

Θέμα Διάλεξης: Σχολείο και Γονείς

Ν. Ορεστιάδα:

• «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Πολιτιστικού Πολύκεντρου Δήμου Ορεστιάδας, και ώρα 18.00 – 20.00.

Ομιλητής: Απόστολος Κυριαζόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων 

Θέμα Διάλεξης: Οικοσυστημικές Υπηρεσίες Λιβαδιών