Σήμερα είναι: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων του Έβρου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ – «τα προβλήματα είναι ένα σωρό»

Διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων του Έβρου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ – «τα προβλήματα είναι ένα σωρό»

27-11-2018

Στην Κομοτηνή θα διατρανώσουν τα αιτήματά τους και οι κτηνοτρόφοι του Έβρου, ενώνοντας τις φωνές και τις δυνάμεις τους.

Στη διαμαρτυρία θα προσέλθουν όλοι οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ σε ότι αφορά τον Έβρο, θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα από το βόρειο και το νότιο τμήμα του Νομού.

Ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης επισημαίνει ότι τα προβλήματα πλέον είναι πολλά και διαχρονικά.

«Τι να πούμε πρώτα, για τις τιμές του γάλακτος, για τους ελέγχους στο κρέας, για τις μειονοτικές περιοχές; Τόσο καιρό αυτά τα ζητήματα παραμένουν», επισημαίνει ο Κώστας Δουνάκης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα λάβει χώρα την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 12:00 μμ συμβολικά μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι: «Τα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας διαιωνίζονται, μένουν σταθερά άλυτα. Καμμία πρόοδος και η θηλιά σφίγγει κάθε μέρα και περισσότερο στον λαιμό των Ελλήνων κτηνοτρόφων και ιδιαίτερα όσων κατοικούν στην Περιφέρεια της ΑΜΘ. Καλούμε, επίσης, όλους τους συναδέλφους του πρωτογενή τομέα, να συμμετέχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία, για τα κοινά μας προβλήματα. Μακριά από δήθεν πανελλήνιες οργανώσεις, που δεν εκπροσωπούν τους συλλόγους μας αλλά τις περισσότερες φορές ιδιοτελή και κομματικά συμφέροντα.»

Μαρίνα Κριτού