Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτογραφία που δείχνει τα υγρά που έπεφταν από τα οχήματα του δήμου
Φωτογραφία που δείχνει τα υγρά που έπεφταν από τα οχήματα του δήμου

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Άβαντα - Υγειονομική βόμβα η διέλευση απορριμματοφόρων από το χωριό

12-08-2022

Έντονα διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Άβαντα καθώς εδώ 1 μήνα περίπου έχουν γίνει "μάρτυρες" της απίστευτης δυσωδίας που προκαλεί η διέλευση απορριμματοφόρων οχημάτων της Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων της περιφέρειας ΑΜΘ από το χωριό.

Συγκεκριμένα κάτοικοι από το χωριό απευθύνθηκαν στο e-evros.gr και μας τόνισαν πως είναι υγειονομική βόμβα αυτό που συμβαίνει καθώς περνάνε μέσα από το χωριό οχήματα όπου μεταφέρουν σκουπίδια και στάζουν τα ζουμιά και τα υγρά που αυτά βγάζουν. Τα συγκεκριμένα οχήματα είναι πάρα πολύ παλιά και το αποτέλεσμα είναι να διαφεύγουν σκουπίδια και ζουμιά από τους κάδους τους.

Να σημειωθεί οτι ειδικά τώρα την περίοδο το καλοκαιριού οι δυσωδίες από τα σκουπίδια είναι γενικά πιο έντονες λόγω και των μεγάλων θερμοκρασιών που σημειώνονται.

Αντιμέτωποι με αυτήν την πρωτοφανή και αποθαρρυντική κατάσταση, είναι οι κάτοικοι του χωριού και ζητούν άμεσα μία λύση. Ενώ να τονιστεί πως το συμβάν το οποίο επαναλαμβάνεται πολλές φορές μέσα σε ένα μήνα είναι περιβαλλοντική μόλυνση.