Σήμερα είναι: Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ VAMOS SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διδυμότειχο: Τα πλαστικά καπάκια έγιναν… περιπατητήρας

Διδυμότειχο: Τα πλαστικά καπάκια έγιναν… περιπατητήρας

17-10-2017

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου προσέφεραν την αγάπη τους κάνοντας δώρο ένα καινούριο περιπατητήρα αλουμινίου τύπου ''Π'' στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Εδώ και καιρό συγκέντρωναν καθημερινά πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού, χυμών, αναψυκτικών κτλ., ώστε να καταφέρουν να κάνουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων που χρειάζονται τη βοήθειά μας λίγο πιο εύκολη, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι.

Είναι μια πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου η οποία ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Τα 2 πρώτα χρόνια τα καπάκια δινόταν στον Πατέρα Δαμασκηνό! Πέρσι, με τα καπάκια το σχολείο έκανε δώρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ένα καινούριο αναπηρικό αμαξίδιο. Φέτος, τα καπάκια έγιναν... "Π", για τις ανάγκες της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

"Σκοπός του Σχολείου μας είναι να γίνει κάτι καλό για το κοινό συμφέρον και όχι ατομικά, γι αυτό επιλέξαμε να κάνουμε τη δωρεά προς το νοσοκομείο", μας ανέφερε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Αλεξανδράκης Παναγιώτης.

Όμως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, οι εταιρείες ανακύκλωσης είναι πολύ μακριά και το κόστος μεταφοράς των καπακίων είναι μεγάλο.

"Υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρονται να τα μεταφέρουν δωρεάν αλλά δεν μπορούν πάντα, έτσι πρέπει να τα μεταφέρουμε με δικό μας κόστος. Ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση και γι αυτό σύντομα"!

 Όλια Γκαντανίδου