Σήμερα είναι: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
SOHO ALL4U JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διευκρινήσεις του Δήμου Αλεξ/πολης για τη μη διεξαγωγή της συγκέντρωσης μοτοσυκλετιστών 2016

Διευκρινήσεις του Δήμου Αλεξ/πολης για τη μη διεξαγωγή της συγκέντρωσης μοτοσυκλετιστών 2016

03-06-2016

Διευκρινίσεις για τη μη διεξαγωγή της Πανελλήνιας συγκέντρωσης των μοτοσικλετιστών στο δημοτικό κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης, δίνουν δήμος και ΤΙΕΔΑ.

Πιο αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με τη μη διεξαγωγή της Πανελλήνιας συγκέντρωσης μοτοσικλετιστών στην Αλεξανδρούπολη, η οποία ακυρώθηκε και από την Επανομή όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί, και προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι τα αιτήματα των μοτοσικλετιστών ήταν δυσανάλογα του ενδεχόμενου οφέλους που θα προέκυπτε για την τοπική κοινωνία και οικονομία από την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, εκτός του γεγονότος ότι δεν αποδέχτηκαν πρόταση του Δημάρχου για μείωση του αντιτίμου παραμονής τους κατά 80%, ήτοι στα 3 ευρώ έκαστος αντί των 11,5 ευρώ που αντιστοιχεί σήμερα στο ημερήσιο κόστος διαμονής ενός ατόμου μιας μοτοσικλέτας και μιας σκηνής, γεγονός που καταδεικνύει την εκ των προτέρων καλή πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, το όργανο εκπροσώπησής τους ζήτησε τη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων εντός του κάμπινγκ για τη διάρκεια παραμονής τους, τα οποία ο Δήμος μισθώνει σε ιδιώτες, για τους οποίους προκύπτουν διαφυγόντα κέρδη από μια τέτοια ενέργεια.

Αντ’ αυτού ζήτησαν να φέρουν δική τους εταιρία κέτερινγκ από άλλη πόλη, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες εστίασης των μοτοσικλετιστών μελών της λέσχης τους αποκλειστικά, δίνοντας την εκμετάλλευση σε Αθηναίο επιχειρηματία ο οποίος κατέβαλε 25.000 ευρώ στην λέσχη και ο οποίος δεν θα προσλάμβανε ούτε ένα δημότη Αλεξανδρούπολης για απασχόληση. Επίσης ζήτησαν τη δέσμευση 20 περίπου δημοτικών υπάλληλων για να καλύψουν ανάγκες καθαριότητας του χώρου και αποκομιδής των απορριμμάτων, την τοποθέτηση εξέδρας στην παραλία προκειμένου να διεξάγουν πάρτι με ζωντανή μουσική που θα συνεχιζόταν τις μεταμεσονύχτιες ώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ηρεμία της περιοχής και των περιοίκων και ιδιαίτερα των επαναλαμβανόμενων παραθεριστών του κάμπινγκ που κάθε καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια μας τιμούν με την παρουσία και την προτίμησή τους. Επίσης, ζήτησαν χρηματική ενίσχυση ποσού 10.000 ευρώ όπως έτυχαν άλλη χρονιά από άλλο δήμο, που όμως δεν διευκρίνισαν  (γεγονός που μάθαμε εκ των υστέρων ) ότι το εκεί κάμπινγκ δεν το είχε η λέσχη αλλά τοπικοί παράγοντες.  

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι το όφελος για την τοπική κοινωνία και οικονομία θα ήταν αντιστρόφως ανάλογο του κόστους και της διατάραξης που θα επέφερε η πραγματοποίηση της εν λόγω συγκέντρωσης, μένοντας στο κάμπινγκ δυναμικότητας ατόμων, περίπου 3000, χωρίς ουσιαστικό όφελος οικονομικό ούτε για την Τ.Ι.Ε.Δ.Α που είναι μία ανώνυμη εταιρεία που πρέπει να έχει κέρδη αλλά ούτε και για την τοπική αγορά σύμφωνα με τα ανωτέρω . Η απόφαση αυτή ήταν κοινή με αυτήν του προέδρου της Τ.Ι.Ε.Δ.Α  κυρίου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη.