Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο Θανάσης Ζωγράφος για παρέμβαση στο ΔΣ (video)

Δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο Θανάσης Ζωγράφος για παρέμβαση στο ΔΣ (video)

08-10-2022
Δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο δημοσιογράφος Θανάσης Ζωγράφος, την Πέμπτη 6 του Οκτώβρη, στην Αλεξανδρούπολη.
 
Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη, ο κ. Ζωγράφος παρενέβη διαμαρτυρόμενος για οφειλές του Δήμου προς το πρόσωπό του.
 
Μεταξύ άλλων, καταγγέλει τη Δημοτική αρχή για απάτη ενώ δεν παρέλειψε να προκαλέσει τους άλλους δημοτικούς συμβούλους που δε γνωρίζουν την υπόθεση να λάβουν δράση. Άμεση ήταν η αντίδραση μερικών δημοτικών συμβούλων όπως ο κ. Ουζουνίδης, που ζητούσε από την έδρα εξηγήσεις. Στον αντίποδα, ο κ. Δέλκος αναφώνησε πως δεν μπορεί ο καθένας να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λέει ό,τι θέλει.
 

IKEA


 
Στο απόσπασμα που ακολουθεί στο τέλος της ανάρτησης δείτε όλα όσα έγιναν εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Η συνέχεια στο δικαστήριο
 
Η ένταση και η διαφωνία συνεχίστηκε εκτός δημαρχιακού μεγάρου, στο αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης και στο δικαστήριο. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης κατέθεσε μήνυση κατά τη συνήθη μέθοδό του, για διατάραξη δημοτικού συμβουλίου και εξύβριση οπότε και τον "έστειλε" στο αυτόφωρο. Αντίστοιχα αντιμύνησε τον Δήμαρχο και ο κ. Ζωγράφος.
 
Αφού πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, οδηγήθηκε το πρωί στο Δικαστήριο όπου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 4 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. 
 
Στο τελευταίο μέρος της συνεδρίασης, ακόμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας καταφέρεται κατά της Δημοτικής Αρχής για παραπλήσιο οικονομικό λόγο. Μετά από μήνες ταλαιπωρίας, μπόρεσε και ενέταξε το ζήτημά του ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ελπίζει σε κάτι... καλύτερο. Φυσικά οι δικηγόροι (ή μάλλον οι δημοτικοί σύμβουλοι) που καθόταν στα έδρανα, του έδειχναν το δρόμο της δικαιοσύνης. "Να απευθυνθείτε στη δικαιοσύνη", είναι μία φράση που ακούγεται συχνά τώρα τελευταία.
 
Ο ρόλος των θεσμικών είναι να βρίσκουν λύσεις και να βοηθούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες όχι να τους προτρέπουν (ή να τους σέρνουν) στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους. Μιλάμε για δύο περιπτώσεις πολιτών που η οικονομική τους ζημία λόγω ολιγορίας ή διαφόρων άλλων σκοπιμοτήτων, είναι τεράστια.
 
newsroom @ e-evros.gr
 
Ακολουθεί το συγκεκριμένο στιγμιότυπο από τη μετάδοση του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και η προσαγωγή του Θ. Ζωγράφου: