Σήμερα είναι: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό ALL4U ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διόδια στο Αρδάνιο από το 2019 – «πιθανότατα θα είναι εξαρχής αναλογικά»

Διόδια στο Αρδάνιο από το 2019 – «πιθανότατα θα είναι εξαρχής αναλογικά»

25-09-2018

Στις αρχές του 2019 πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό, στο Νομό Έβρου.

Ο λόγος για το σταθμό στο Αρδάνιο, οι εργασίες για την κατασκευή του οποίου αναμένεται να εκκινήσουν το Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Απόστολο Αντωνούδη.

Σε ό,τι αφορά το εάν ο σταθμός θα λειτουργήσει ως μετωπικός ή με αναλογικό σύστημα πληρωμών, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

«Ο διαγωνισμός για την εφαρμογή του συστήματος αναλογικών πληρωμών είναι διεθνής και βρίσκεται στην Β’ φάση, ώστε να εφαρμόζεται ένα δίκαιο σύστημα πληρωμών, να πληρώνει ο καθένας την απόσταση που διανύει», αναφέρε ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας.

«Αν προχωρήσει ο διαγωνισμός μέσα στο 2019 θα γίνει η εφαρμογή του αναλογικού συστήματος πληρωμών». Στο ερώτημα του εάν ο σταθμός στο Αρδάνιο θα λειτουργήσει εξαρχής με αναλογικό σύστημα πληρωμών, ο ίδιος επισημαίνει «ναι, εάν προλάβουμε την διαδικασία».

Το αναλογικό σύστημα πληρωμής αναμένεται να αρχίσει να εγκαθίσταται εντός του 2019 και προσεγγιστικά να διαρκέσει 1 χρόνο, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό.

Το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται επίσης να εγκατασταθούν κάμερες επί της Εγνατίας με σκοπό τον εντοπισμό όσων διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πληρώσουν.

Ο Απ.Αντωνακούδης τόνισε ότι η κατασκευή μετωπικών σταθμών αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση, κάτι το οποίο σκοπεύει σύμφωνα με τον κ.Καΐσα να αλλάξει η παρούσα κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην απαλλαγή των κατοίκων όμορων περιοχών από την καταβολή τέλους και τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν εκ μέρους της Εγνατίας, ο Βουλευτής αναφέρει: «εμείς σαν κυβέρνηση εφαρμόζουμε μειώσεις. Μπορεί και να επιδοτήσουμε τη διέλευση τους αν χρειαστεί».

Μαρίνα Κριτού