Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φοιτητής του ΔΠΘ βρέθηκε θετικός αλλά δεν ενημέρωσε το Τμήμα
Φοιτητής του ΔΠΘ βρέθηκε θετικός αλλά δεν ενημέρωσε το Τμήμα

ΔΠΘ: Φοιτητής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό αλλά δεν ενημέρωσε τη σχολή του

27-10-2021

Φοιτητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, βρέθηκε θετικός στον COVID-19 μετά από τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) που πραγματοποίησε σε φαρμακείο της Κομοτηνής, δεν ενημέρωση τη σχολή του αλλά αντίθετα πήγε να παρακολουθήσει και το μάθημά του.

Το πρωτόκολλο διαχείρισης μολύνσεων COVID-19 του ΔΠΘ αναφέρει πως φοιτητής που εντοπίζεται θετικός θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τον υπεύθυνο διαχείρισης CΟVID-19 του Τμήματος για το Θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ.

Όπως αναφέρει ο φοιτητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ στα «Φοιτητικά Νέα» την επόμενη ημέρα ο ΕΟΔΥ επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι είναι θετικός και τους ανέφερε σε ποιο Τμήμα και Πανεπιστήμιο φοιτά. Παράλληλα, ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ πως όλη την εβδομάδα έκανε τεστ με το τελευταίο αρνητικό να είναι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου. Ακόμη τους είπε ότι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου πήγε στη Σχολή να παρακολουθήσει ένα μάθημα όμως κατά τη διάρκεια του μαθήματος ένιωσε μια αδιαθεσία και επέστρεψε στο σπίτι να ξαπλώσει.

Ο φοιτητής 3ου έτους ενημέρωσε επίσης ότι παρευρέθηκε μόνο για μια ώρα σε μάθημα της Παρασκευής 22/10. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το Τμήμα καθώς όπως φαίνεται ο ΕΟΔΥ δεν ενημέρωσε το Τμήμα για την ύπαρξη θετικού κρούσματος. Ο φοιτητής κατέληξε λέγοντας στα «Φοιτητικά Νέα» ότι εχτές ημέρα Τρίτη 26 Οκτωβρίου θα ενημέρωνε τη Σχολή μετά και από την προχθεσινή επικοινωνία που είχε με τον ΕΟΔΥ.

Το αποδεικτικό του φοιτητή μέσω της εφαρμογής Gov.gr:

 

Ως προς τους φοιτητές που εκδηλώνουν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη CΟV1D-19:

  • Εάν ένας φοιτητής εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, εκτός του χώρου του Πανεπιστημίου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιεί τον υπεύθυνο COVID-19 του Τμήματος, καθώς και τους διδάσκοντες των μαθημάτων που παρακολούθησαν.
  • Εάν ένας φοιτητής εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη CΟVID-19, εντός του χώρου του Πανεπιστημίου, γίνονται τα παρακάτω εκ μέρους του Υπευθύνου CΟVID-19.
  • Μέχρι την αναχώρηση του για την οικία του ή για χώρο παροχής ιατρικής βοήθειας, θα πρέπει απομονωθεί σε προκαθορισμένο, καλά αεριζόμενο χώρο, χωρίς επαφές και εφαρμογή αυλής χειρουργικής μάσκας
  • Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής του ατόμου και χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας από το/τα άτομο/α που θα έρθουν σε επαφή
  • Επιμελής καθαρισμός του χώρου και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες μετά την αναχώρηση του φοιτητή με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.
  • Ιατρική αξιολόγηση μετά την απομάκρυνση από το χώρο του Πανεπιστημίου: Εφόσον, σύμφωνα με την ιατρική αξιολόγηση ο φοιτητής χαρακτηρισθεί ως ύποπτο κρούσμα CΟVID-19, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική διάγνωση πρέπει να γίνει διαγνωστικό τεστ για CΟVID-19, ανεξάρτητα από την εμβολιαστική του κάλυψη
  • Εν αναμονή του αποτελέσματος, ο φοιτητής παραμένει σε απομόνωση κατ' οίκον (εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή του δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο), σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, και αποφεύγει τις επαφές με άλλα άτομα
  • Εάν η ιατρική αξιολόγηση οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις λοίμωξης CΟVID19, τότε ο φοιτητής μπορεί να επιστρέψει στις δια ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες, όταν τα συμπτώματα παρουσιάσουν ύφεση ή παρέλθει τυχόν άλλο (πέρα από CΟVID-19) πρόβλημα υγείας.
Πηγή: foititikanea.gr
ΔΠΘ: Φοιτητής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό αλλά δεν ενημέρωσε τη σχολή του