Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VODAFONE

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Δρομολογούνται μόνιμες λύσεις» για το λιμάνι των Θέρμων στη Σαμοθράκη

«Δρομολογούνται μόνιμες λύσεις» για το λιμάνι των Θέρμων στη Σαμοθράκη

21-08-2018

Παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση του λιμένα των Θέρμων, δρομολογούνται στο νησί του Έβρου, ύστερα από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γ.Δέδε.

Συγκεκριμένα, πρόκειται την αντιμετώπιση ακτομηχανικών προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο και την ευρύτερη περιοχή, ένα έργο που βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης της μελέτης στην ανάδοχο εταιρεία.

Οι μελέτες αυτές έρχονται να αναδείξουν προβλήματα, που κατόπιν θα αντιμετωπιστούν με μόνιμες παρεμβάσεις.

«Οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργείται από τη φύση, όπως η στερεομεταφορά, κ.ά. Όταν έγινε το λιμάνι δεν υπήρχε πρόβλεψη. Εμείς ζητήσαμε να γίνουν, ώστε να σκιαγραφηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του λιμένος, και να γίνουν σε δεύτερο χρόνο στοχευμένες παρεμβάσεις», επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με το Θανάση Βίτσα, η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο θα λάβει χώρα περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών τον ένα χρόνο, ενώ ο προϋπολογισμός εκπόνησής τους ανέρχεται στις 160.000 €.

Σε ότι αφορά την διάνοιξη και την εκβάθυνση του λιμένος, ένα αίτημα το οποίο προτάσσουν οι κάτοικοι και ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries, ο Θανάσης Βίτσας επισήμανε πως «μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών και των μόνιμων λύσεων μετέπειτα, θα γίνονται προσωρινές εργασίες».

Μ.Κ