Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δωρεά 10 απινιδωτών στο Δ΄ Σώμα Στρατού «Θράκη» από τη ΔΕΔΑ

Δωρεά 10 απινιδωτών στο Δ΄ Σώμα Στρατού «Θράκη» από τη ΔΕΔΑ

03-12-2022

Σε δωρεά 10 απινιδωτών που θα καλύψουν τις ανάγκες του Δ΄ Σώματος Στρατού (ΣΣ) «Θράκη» και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ιατρικής φροντίδας προς τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου προχώρησε η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η παράδοση των απινιδωτών έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα, προς τον διοικητή του Δ΄ ΣΣ «Θράκη», αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, σε συνάντηση που είχαν στην έδρα του σχηματισμού στην Ξάνθη, την περασμένη Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσάκας ενημέρωσε σχετικά με την πρωτοβουλία της εταιρείας να προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό για τις ανάγκες του Δ΄ ΣΣ «Θράκη», ενώ αναφέρθηκε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της ΔΕΔΑ που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την κατασκευή υποδομών διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Ξάνθης, της Δράμας, της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ορεστιάδας. Επίσης, συζητήθηκαν οι δράσεις και η κοινωνική προσφορά του Δ΄ ΣΣ «Θράκη», που καθημερινά δίνει τον αγώνα του για την εκτέλεση της αποστολής του και τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

AUDI TERZENIDIS

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας υπογράμμισε σχετικά:

«Η ΔΕΔΑ στέκεται πάντα αρωγός στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αλλά και των φορέων που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες και τη χώρα, όπως είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας και των έργων φυσικού αερίου που υλοποιεί στην Θράκη θωρακίζοντας ενεργειακά τη πατρίδα μας, είχα την τιμή να επισκεφτώ την έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού “Θράκη”, του ισχυρότερου σχηματισμού του στρατού μας με το έμβλημα που εμπνέεται από τον Μ. Αλέξανδρο: Ξίφει τον δεσμόν λελύσθαι (με το ξίφος έλυσε το δεσμό), να ενημερωθώ για τις πολυσχιδείς δράσεις του, αλλά και να δω από κοντά την ηρωική σημαία που κρατούσε ο ελληνικός στρατός κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων απελευθερώνοντας τη πόλη της Ξάνθης.

Με μεγάλη χαρά παραδώσαμε 10 απινιδωτές που θα καλύψουν τις ανάγκες του Δ΄ ΣΣ και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ιατρικής φροντίδας των ακριτών της Θράκης. Εκ μέρους των εργαζομένων και της διοίκησης της ΔΕΔΑ, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δ΄ ΣΣ “Θράκη” και τον διοικητή του, αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλ,ο για το τεράστιο επιχειρησιακό και κοινωνικό έργο που προσφέρουν, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας της Θράκης και βασικό πυλώνα εγγύησης της εθνικής μας κυριαρχίας».