Σήμερα είναι: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
greek english turkish
TIMI MIKRO AL FARO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Εξέγερση» εναντίον του Περιφερειάρχη ΑΜΘ – στον «αέρα» το χρίσμα & η ηγεσία της παράταξης

«Εξέγερση» εναντίον του Περιφερειάρχη ΑΜΘ – στον «αέρα» το χρίσμα & η ηγεσία της παράταξης

17-10-2018

Πάνω από 3 ώρες διήρκησε η συνάντηση των Περιφερειακών Συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης στην ΑΜΘ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα.

Το παρόν στη συνεδρίαση υπό τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Νικήτα Κακλαμάνη, έδωσαν οι περισσότεροι σύμβουλοι, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται περί τους 30, ανάμεσά τους οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, θεματικοί, αλλά και ο ανεξάρτητος –πρώην μέλος- της ΝΔ Οντέρ Μουμίν.

Τα 2/3 των παρευρισκόμενων τάχθηκαν ανοιχτά εναντίον του νυν Περιφερειάρχη ΑΜΘ, συμπεριλαμβανομένων και των 5 χωρικών Αντιπεριφερειαρχών. Ο Χρήστος Μέτιος (που έφτασε αργότερα) έχει εδώ και καιρό εκδηλώσει την επιθυμία του να ηγηθεί της παράταξης του αειμνήστου Γεωργίου Παυλίδη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως οι υπόλοιποι Περιφερειακοί Σύμβουλοι φαίνεται πως έχουν διαφορετική άποψη.

Με κοινή έγγραφη δήλωσή τους ζήτησαν από την ηγεσία της ΝΔ τον ορισμό και τη στήριξη άλλου υποψηφίου που θα εξασφαλίσει την ενότητα στην παράταξη και την εκλογική νίκη, και συγκεκριμένα κάποιου εκ των 5 χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης έχει εκδηλώσει επιθυμία σχηματισμού ανεξάρτητης παράταξης με επικεφαλής τον ίδιο, με την ανακοίνωση των ονομάτων να αναμένεται τέλη του μηνός.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και εφόσον οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουν εκδηλώσει «πως θα αποδεχθούμε μόνο αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν εμπράκτως συναίνεση επιλογής υποψηφίου Περιφερειάρχη».

Να σημειωθεί πως στο "αντάρτικο" τραπέζι, έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν προτάσεις, για την επόμενη ημέρα στην παράταξη, λαμβάνοντας υπόψη και το ενδεχόμενο της επικράτησης του Χρ.Μέτιου.

Μαρίνα Κριτού