Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν 30 υποθέσεις απάτης κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου στη Βόρεια Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν 30 υποθέσεις απάτης κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου στη Βόρεια Ελλάδα

27-07-2016

Τριάντα υποθέσεις απάτης κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών ηλικίας 25, 25, 26 και 31 ετών για απάτη κατ' εξακολούθηση από κοινού και κατ' επάγγελμα, μέσω διαδικτύου και σύσταση συμμορίας.

Πιο συγκεκριμένα για τη διερεύνηση της παράνομης δράσης τους, είχε προηγηθεί καταγγελία 40χρονου ιδιώτη στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, τον Νοέμβριο του 2015, η οποία αφορούσε ψευδή ανάρτηση αγγελίας πώλησης κινητού τηλεφώνου στο διαδίκτυο.

Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί οι ανωτέρω ημεδαποί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα (Σχετικό το από 19-11-2015 Δελτίο Τύπου).

Ωστόσο, για τον περαιτέρω εντοπισμό και συσχέτιση όμοιων περιπτώσεων ανά την επικράτεια παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των (4) ημεδαπών σε τριάντα (30) περιστατικά εξαπάτησης.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη που αποκόμισαν οι δράστες από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχονται σε τουλάχιστον (23.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.