Σήμερα είναι: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ Δερέμπεης μικρό JOY

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Στον Έβρο εκλέγονται τέσσερις βουλευτές.
Στον Έβρο εκλέγονται τέσσερις βουλευτές.

Εθνικές εκλογές 2015: Πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο.

13-01-2015

Η εκλογική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές 2015 που περιλαμβάνει πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 σχετικά με τον σταυρό προτίμησης.

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως ακολούθως:

α) Στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, βάζουμε έναν σταυρό.

β) Στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, βάζουμε μέχρι δύο σταυρούς.

γ) Στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς

δ) Στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Συνολικά, θα ψηφίσουν 9.808.760 ψηφοφόροι και θα ανοίξουν 19.733 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 574 είναι εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ετεροδημότες, μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους μόνο εάν είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους (ακόμα και αν έχει λήξει εφόσον πρόκειται για ελληνικό διαβατήριο) ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών Ταμείων. Μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, οι ψηφοφόροι μπορούν να λάβουν έντυπη βεβαίωση εκλογικού δικαιώματος.