Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Θωρακίζεται ο φράχτης, ενισχύονται οι δυνάμεις

Έβρος: Θωρακίζεται ο φράχτης, ενισχύονται οι δυνάμεις

10-03-2020

17:30 Οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα την Τρίτη περίπου στις 17.30 έως τις 19.00 (ώρα Ελλάδος) με την επίτροπο Johansson και την Προεδρία της Κροατίας.

Από τις αρχές του Μαρτίου, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά Ελλάδας-Τουρκίας δια ξηράς και θαλάσσης, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Erdoğan ότι η χώρα του δε θα τους εμποδίζει πλέον να το πράξουν, όπως έκανε από το 2016 με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια από την ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν τις συνέπειες της κίνησης αυτής από την Τουρκία στις σχέσεις της με την ΕΕ, τις ενέργειες της ελληνικής αστυνομίας προς πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και την απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας να μην δεχθεί καμία αίτηση ασύλου για ένα μήνα, μεταξύ άλλων θεμάτων.


09:00 Ηρεμία επικρατεί στις Καστανιές του Έβρου τα τελευταία 24ωρα μετά τη συνάντηση του Ερντογάν με την ηγεσία της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο φράχτης στα σύνορα θωρακίζεται, ενώ ενισχύονται οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις και αυξάνονται οι περιπολίες.

Αρχίζουν περιπολίες οι 100 συνοριοφύλακες της Frontex - Θωρακίζεται ο φράχτης

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου φτάνουν στον Έβρο οι 100 συνοριοφύλακες της Frontex, οι οποίοι, σε συνεννόηση με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, θα συμβάλλουν στο έργο των περιπολιών και της γενικότερης περιφρούρησης των συνόρων μας.

Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν 11 πενηντάμετροι πυλώνες,  σε ένα μήκος 200 χιλιομέτρων οι οποίοι θα δώσουν τη δυνατότητα να έχουμε καλύτερη επιτήρηση στα σύνορα μας. Στην κορυφή τους θα υπάρχουν κάμερες και θερμικές κάμερες ώστε  να επιτηρούν όλο το μήκος των συνόρων περίπου στα 200 χιλιόμετρα. 

Τέλος  σήμερα το πρωί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές του Έβρου η μπάντα του ελληνικού στρατού παίζει το εμβατήριο "Μακεδονία Ξακουστή" και στη συνέχεια τον Εθνικό Ύμνο της πατρίδας μας.

Δείτε video της σημερινής ημέρας: