Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

‘Εβρος: Από 31 Ιουλίου οι δηλώσεις ζημιάς από χαλάζι - Σε απόγνωση οι αγρότες

‘Εβρος: Από 31 Ιουλίου οι δηλώσεις ζημιάς από χαλάζι - Σε απόγνωση οι αγρότες

30-07-2017

Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και για 15 ημέρες (έως 14 Αυγούστου) θα έχουν το χρονικό περιθώριο οι πληγέντες παραγωγοί να δηλώσουν στον ΕΛΓΑ τις ζημιές που προκάλεσε στις καλλιέργειές τους η έντονη χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε στις 27 Ιουλίου περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ, που ήδη πραγματοποιούν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, διαπιστώνουν σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες βαμβακιού, ηλιόσπορου, τεύτλων και σε αμπέλια, σε εκτάσεις των περιοχών Μηλιάς, Κομάρων, Ελιάς, Πλάτης, Σπηλαίου, Πενταλόφου, Διλόφου, Πάλης, Δικαίων, Άρζου και Μαρασίων.

Ζημιές σε ελαιώνες διαπιστώνονται στην περιοχή Χιλής του δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου επίσης σημειώθηκε χαλαζόπτωση, ενώ καπνά και βαμβάκια «χτυπήθηκαν» από χαλάζι και στην περιοχή της Μέστης, στα όρια με τον νομό Ροδόπης.

Τέλος να σημειωθεί πως οι αγρότες  πολλών χωριών του Τριγώνου στον Έβρο βρίσκονται σε απόγνωση καθώς είδαν μέσα σε λίγα λεπτά να καταστρέφονται καλλιέργειες αλλά και υποδομές και να χάνονται κόποι και έξοδα μιας ολόκληρης χρονιάς. Ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς σοδειά και εισόδημα είναι πια ορατός.

Πηγή: ert.gr